GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άσχημη υγεία της καρδιάς συνδέεται με νοητική εξασθένηση

‘Ανθρωποι που εμφανίζουν άσχημη καρδιαγγειακή υγεία είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα μάθησης και μνήμης σε σχ...



‘Ανθρωποι που εμφανίζουν άσχημη καρδιαγγειακή υγεία είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα μάθησης και μνήμης σε σχέση με όσους δεν έχουν σοβαρά... καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι στους συμμετέχοντες με τα χειρότερα σκορ στην καρδιαγγειακή υγεία, ποσοστό 4,6% είχε κάποιου είδους νοητική εξασθένηση σε σύγκριση με ποσοστό 2,7% των ανθρώπων με μέση καρδιαγγειακή υγεία και 2,6% σε ανθρώπους με βλάβη στην καρδιαγγειακή υγεία.

Τεστ στη μάθηση και τη μνήμη χρησιμοποιήθηκαν για να καθοριστεί αν οι άνθρωποι εμφάνισαν νοητική εξασθένηση κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο ερευνητής Evan L. Thacker, του Brigham Young University's Department of Health Science, στο Provo, της Utah, δήλωσε ότι ακόμα και όταν δεν επιτυγχάνεται η ιδανική καρδιαγγειακή υγεία τα μέσα επίπεδά της είναι προτιμότερα από τα χαμηλά, για καλύτερη νοητική λειτουργία.

Ο Thacker δήλωσε ότι πρόκειται για ενθαρρυντικό μήνυμα, επειδή η ενδιάμεση καρδιαγγειακή υγεία είναι πιο ρεαλιστικός στόχος σε σχέση με την ιδανική.

Τα νέα ευρήματα προέρχονται από στοιχεία σχεδόν 18.000 ανθρώπων ηλικίας 45 ετών και άνω που έλαβαν μέρος στην έρευνα REGARDS.
Μισοί από τους ανθρώπους στην έρευνα REGARDS ζουν στις πολιτείες των ΗΠΑ που αποκαλούνται ‘’ζώνες εγκεφαλικών επεισοδίων.’’

Οι ερευνητές εστίασαν σε συμμετέχοντες με φυσιολογική νοητική λειτουργία και που δεν είχαν υποστεί ποτέ εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αξιολόγησαν τη νοητική λειτουργία των συμμετεχόντων 4 χρόνια αργότερα, εξετάζοντας την εκμάθηση νέων λέξεων, τη μνήμη και την ευχέρεια.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι διαφορές στη νοητική ικανότητα μεταξύ όσων εξετάστηκαν συνδέθηκαν με καρδιαγγειακή υγεία άσχετα από φυλή, φύλο, προϋπάρχοντα καρδιαγγειακά προβλήματα ή τόπο διαμονής.

Οι αιτίες της σχέσης μεταξύ καρδιαγγειακής υγείας και νοητικής λειτουργίας δεν είναι σαφείς. Ωστόσο, μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο και τα ‘’σιωπηλά’’ εγκεφαλικά επεισόδια, δήλωσε ο Thacker.

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση