GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού ο βασιλιάς Αμπντάλα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι απορρίπτει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και δεσμεύθηκε να εμποδίσει «μια ομά...



Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι απορρίπτει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και δεσμεύθηκε να εμποδίσει «μια ομάδα τρομοκρατών να τρομοκρατήσουν τους μουσουλμάνους», αναφερόμενος στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία και το Ιράκ.

Σε ομιλία του με την ευκαιρία της έναρξης του ραμαζανιού, που ξεκίνησε σήμερα στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, ο βασιλιάς δήλωσε ότι «το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συνεννόησης».

«Παρ' όλα αυτά βλέπουμε σήμερα ότι κάποιοι, εξαπατημένοι από ψευδείς εκκλήσεις, έχουν μπερδέψει τη μεταρρύθμιση με την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς.

«Στόχος τους είναι να σπείρουν τη διχόνοια στους μουσουλμάνους» υπογράμμισε ο βασιλιάς Αμπντάλα, αναφερόμενος στους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Δεν θα επιτρέψουμε σε μια ομάδα τρομοκρατών που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως προπέτασμα, πίσω από το οποίο κρύβουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, να τρομοκρατήσουν τους προστατευμένους μουσουλμάνους, να πλήξουν τη χώρα μας και οποιονδήποτε από τους γιους και τους προστατευμένους κατοίκους της» προειδοποίησε.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα στον κόσμο, αντιμετωπίζει με ανησυχία την προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών στο Ιράκ με το οποίο μοιράζεται σύνορα μήκους 814 χιλιομέτρων.

Εξάλλου, ο βασιλιάς Αμπντάλα ευχήθηκε στους μουσουλμάνους «ασφάλεια, ευημερία και σταθερότητα» με την ευκαιρία της έναρξης του ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση