GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το Ποτάμι που συζητάει"

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο ασφαλέστερος τρόπος για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την ποιότητα ενός συνεδρίου, είναι ...



Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Ο ασφαλέστερος τρόπος για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την ποιότητα ενός συνεδρίου, είναι να ακούσει τα όσα συζητιούνται σε αυτό. Υπό αυτή την έννοια τα μηνύματα, που έστειλε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. Ο διάλογος στις τρεις πρωινές θεματικές συνεδρίες (Εργασία-Παιδεία-Δικαιοσύνη) αλλά και στην ολομέλεια του σώματος που ακολούθησε, έδειξε συνέδρους “διψασμένους” όχι απλά να “τα πουν”, αλλά κυρίως για να συμβάλουν ουσιαστικά στην επεξεργασία προγραμματικών θέσεων, που θα απαντούν στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε ατέλειωτος χρόνος θα είχαν πιθανά να πουν κάτι ενδιαφέρον και οι 650 περίπου σύνεδροι για το πως φαντάζονται το (Λ)αύριο της χώρας. Αλλά επειδή ο χρόνος είναι κάτι πεπερασμένο πραγματοποιήθηκαν περίπου 150 παρεμβάσεις. Και επειδή το Ποτάμι όχι μόνο “μιλάει” αλλά ξέρει και να “ακούει”, ιδιαίτερη σημασία έδωσαν οι σύνεδροι και στις τοποθετήσεις των καλεσμένων αλλά και των δεκάδων προσωπικοτήτων, που στελεχώνουν την “Ομάδα Διαλόγου”.

Αίσθηση προκάλεσε η στιγμή που ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνθηκε στους συνέδρους, λέγοντας ότι “ποθούμε ένα ποτάμι αλλαγών”, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο γνώριμο αντισυμβατικό του ύφος δήλωσε ότι νοιώθει “πολύ πιο σίγουρος για το μέλλον του τόπου” από τη μέρα που φτιάχτηκε το Ποτάμι, το οποίο όπως είπε θα δικαιώσει στην πορεία του τις μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες και έχει δημιουργήσει.

Από την ομάδα διαλόγου μίλησαν οι Μελίτα Γκουρτσογιάννη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θανάσης Αλεξανδρίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Σπύρος Δανέλλης, Αντύπας Καρίπογλου, Γρηγόρης Ψαριανός, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Δημήτρης Μάρδας, Δημήτρης Κουμάνταρος, Ελένη Παρασκευοπούλου, Ανδρέας Κούτρας, Στρατής Μούγερ, Κωστής Μπιτζάνης, Αρίστος Δοξιάδης, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Τους συνέδρους και καλεσμένους χαιρέτισε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος και μίλησε για τους συμβολισμούς, που κουβαλάει η ιστορική αλλά και βασανισμένη αυτή πόλη.

Το συνέδριο συνεχίζεται την Κυριακή με την εκλογή της 70μελούς Πανελλήνιας Επιτροπής, στην οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να εκλεγούν “οι πιο καλοί και άξιοι” και την έγκριση των τελικών πολιτικών κειμένων."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση