GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ματέο Ρέντζι: "Η Γερμανία δεν είναι εχθρός"

Τις προτεραιότητές του τόσο για την εφαρμογή συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία ώστε η τρίτη μεγαλύτερη οικο...



Τις προτεραιότητές του τόσο για την εφαρμογή συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία ώστε η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να ανακτήσει τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ΕΕ, όσο και το όραμά του για την ίδια την Ένωση, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Λίγο πριν η χώρα του αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου ο Ματέο Ρέντζι, το κόμμα του οποίου θριάμβευσε στις ευρωεκλογές, μιλώντας στις εφημερίδες Le Monde, The Guardian, La Stampa, Süddeutsche Zeitung και El Pais υποστήριξε πως ξεκινάει μια νέα περίοδος για την Ε.Ε., με την Ατζέντα 2014-2020, την ανανέωση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και την ιταλική προεδρία του Συμβουλίου και η πως η χώρα του θα συμμετέχει σε αυτές τις εξελίξεις.

Μιλώντας για τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ρέντζι απέφυγε να υποστηρίξει κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει σημασία το πρόσωπο αλλά η στρατηγική που θα αποφασίσει να ακολουθήσει η Ε.Ε. «Ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής θα πρέπει να αγαπά την Ευρώπη. Αλλά σήμερα όσοι πραγματικά αγαπούν την Ευρώπη γνωρίζουν πως δύσκολα θα εξακολουθήσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τη σχέση του με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς και στην Ιταλία ως η κύρια υπαίτια της Κρίσης, ο Ματέο Ράντζι τόνισε πως θεωρεί «χυδαίο» τον τρόπο που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις κατηγορούν τη Γερμανία. «Η Γερμανία δεν είναι εχθρός, είναι ένα μοντέλο διαχείρισης, ιδιαίτερα ως προς την αγορά εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν έχω διαφορές με την Άνγκελα Μέρκελ […] αλλά αν η Ιταλία ή άλλες χώρες έχουν προβλήματα δεν φταίει για αυτό η Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επανέλαβε πως οι βασικές προτεραιότητές του, εκτός από τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις θα είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας μέσω επενδύσεων καθώς και η αντιμετώπισης της μετανάστευσης στην Ε.Ε και ζήτησε μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Frontex ιδίως στις χώρες που πλήττονται άμεσα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Κροατία.

«Αισθάνομαι ως ένας Ευρωπαίος πολίτης που θέλει να δει μια Ευρώπη με ψυχή και όχι μόνο με κανόνες. Δεν μου λέει τίποτε να βρίσκομαι κανόνες για την αλιεία του ξιφία την ίδια στιγμή που μετανάστες πνίγονται στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Εργάζομαι για να δώσω ψυχή στην Ευρώπη. Το ζήτημα είναι να επαναφέρουμε την ελπίδα για την Ε.Ε. Δεν είναι κάτι εύκολο» υπογράμμισε ο κ. Ρέντζι, τονίζοντας πως η Ιταλία πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης καθώς σε είκοσι χρόνια από τώρα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα λογαριάζεται ως μεγάλη δύναμη.

3 σχόλια

  1. Προς τον αξιότιμο πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα μας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου διάβασα - πληροφορήθηκα έκπληκτος τα περί των αντιρρήσεων του Αξιότιμου Πρωθυπουργού σας Κυρίου Κάμερον στην διαφαινόμενη – προτεινόμενη τοποθέτηση του Αξιότιμου Κυρίου Γιούνκερ ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς τούτο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Πρωθυπουργός σας το θεωρεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την κυβέρνηση του.
    Προφανώς ο Αξιότιμος Κύριος Κάμερον προτιμά την λύση της αχυρανθρώπου της Λιθουανίας που διακαώς επιθυμεί η Κυρία Μερκελ, και η οποία Λιθουανή πρωτοστάτησε στην αντιρωσική εκστρατεία, με ποιες πλάτες και στήριξη, με τα γεγονότα της Ουκρανίας όπου η καγκελάριος μόνο πάντσερ και στούκας δεν έστειλε προκειμένου να επεκτείνει τα σύνορα της Γερμανίας προς ανατολάς, (το ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη το ξέρετε) και τα επέκτεινε, το οποίο από ό,τι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορο το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου το ότι η Γερμανία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο δια της Οικονομίας, φαντάζομαι ότι και το ξέρετε, όπως ήξεραν στην Αγγλία, τις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τότε που η Πόρνη των Εθνών ακόνιζε τα δόντια της καταπίνοντας το ένα κράτος μετά το άλλο και με την μεγάλη δύναμη πατρίδα σας να αρκείστε σε χλιαρές εξηγήσεις και δεχόμενη τον κίνδυνο των Σοβιέτ που με διπλωματία σας πρόβαλε τότε η Πόρνη, με τελικό αποτέλεσμα τα εκατομμύρια των νεκρών, την φρίκη των βασανιστηρίων, την κόλαση της πείνας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου τα μεγάλα Έθνη, και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συγκαταλέγετε σε αυτά, πρέπει να δείχνουν το ανάστημα τους εξ αρχής και όχι εκ των υστέρων όταν έχει αρχίσει να τρέχει αίμα. Και θα σας το πω και μαλλιαρά Ελληνικά, το μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και δυο πόντοι, δεν ωφελεί τους μακρόνοες αλλά τους μικρόνοες.

    Με τιμή Έλλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ρεντζι τι έχουμε εδώ? αναβίωση του συμφώνου Μουσουλίνι - Χίτλερ σε νέα μορφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ρέντζι τι έχουμε εδώ? Αναβίωση του συμφώνου Μουσουλίνι - Χίτλερ σε νέα μορφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση