GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπαίδευση ανέργων σε μονάδες του ΠΕΔΥ

Τη δυνατότητα σε 1.200 ανέργους επαγγελματίες υγείας να εκπαιδευτούν επ' αμοιβή σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου...



Τη δυνατότητα σε 1.200 ανέργους επαγγελματίες υγείας να εκπαιδευτούν επ' αμοιβή σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας - ΠΕΔΥ θα παρέχει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Υγείας. Οπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα και ο γ.γ. του υπουργείου Πελοπίδας Καλλίρης, από τον Ιούλιο –εκτός απροόπτου– αναμένεται να ξεκινήσει η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε θέματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ. Σύμφωνα με τον υπουργό, προϋπόθεση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα τον Ιούλιο είναι η έγκαιρη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 14,4 εκατ. ευρώ, προβλέπει 1.200 ώρες κατάρτισης για κάθε συμμετέχοντα, με βαρύτητα την πρακτική άσκηση σε μονάδες ΠΕΔΥ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 1.200 άνεργοι που κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα και θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων επαγγελματιών Υγείας. Το πρώτο, που αφορούσε σε 1.300 άτομα, ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο '13, ωστόσο καθυστερεί η υλοποίησή του καθώς έχει επιλεγεί μόλις το 50% των συμμετεχόντων. Και αυτό διότι από τον έλεγχο των εγγράφων που προσκόμισαν όσοι ενεγράφησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, μεγάλο ποσοστό δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής.

Εν τω μεταξύ, υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με διάθεση να συζητήσει με τη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ τα αιτήματά τους, εμφανίστηκε χθες ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων. Ο κ. Βορίδης άφησε να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα μη υλοποίησης της αξιολόγησης, έχει ψηφιστεί νόμος επ' αυτής, ωστόσο επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους, που δεν θέλουν απολύσεις. Οπως είπε χαρακτηριστικά «ελπίζω να είναι αυτή η θέση τους», δήλωση που μεταφράζεται στο ότι εάν το αίτημά τους είναι να μη γίνουν απολύσεις, υπάρχει πεδίο συζήτησης. Γιατροί και εργαζόμενοι –που διοργανώνουν για σήμερα το μεσημέρι (12 μ.) από κοινού με την ΑΔΕΔΥ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας– αντιδρούν έντονα στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Εχουν ήδη συλλέξει υπογραφές 20.000 υγειονομικών υπαλλήλων που αρνούνται να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση