GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο θα μειωθούν τα εισιτήρια και οι μηνιαίες κάρτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα διαμορφωθούν από τον Σεπτέμβριο. Έτσι από τον Σεπτέμβριο θα ...


Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα διαμορφωθούν από τον Σεπτέμβριο.
Έτσι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει μόνο ένας ενιαίος τύπος κομίστρου, που θα ανέρχεται στα 1,20 ευρώ αντί 1,40 ευρώ.
Το νέο εισιτήριο θα ισχύει για όλα τα μέσα και θα μπορεί να καλύψει τις όποιες μετακινήσεις για χρονικό διάστημα 70 λεπτών αντί για 90 που ισχύει σήμερα.
Καταργείται έτσι το εισιτήριο των 1,2 ευρώ που θεσπίστηκε το 2011 και ίσχυε μόνο για λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ.
Παράλληλα, μειώνεται η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 45 ευρώ σε 30 ευρώ, με ισχύ για όλα τα μέσα.
Η μειωμένη κάρτα μειώνεται αναλογικά. Η κάρτα με φοιτητικό για παράδειγμα πάσο μειώνεται σε 15 ευρώ.
Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ακόμα ότι τοποθετούνται τουρνικέ στα λεωφορεία στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την είσοδο του οδηγού. Εξήγγειλε επίσης εντατικοποίηση των ελέγχων για την εισιτηριοδιαφυγή.
Παράλληλα ο ΟΑΣΑ θα προωθήσει κινητή εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από πέντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.
Προχωρά επίσης σε ανασχεδιασμό της εταιρικής του ταυτότητας με στόχο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού και θα χρησιμοποιεί πλέον την επωνυμία Συγκοινωνίες Αθηνών με νέο λογότυπο.
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Μισθοί-πρόκληση για την Ελλάδα των μνημονίων παίρνουν τα «golden boys» (και «girls») του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).



    Την ώρα που ο βασικός μισθός έχει πέσει στα 485 ευρώ και ακόμη χαμηλότερα για τους νέους ανθρώπους, τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ διατηρούν τα «χρυσά» τους συμβόλαια.



    Από την ετήσια οικονομική κατάσταση που δημοσίευσε το Ταμείο για τη χρήση του 2013 προκύπτει ότι η ετήσια δαπάνης μισθοδοσίας για το προηγούμενο έτος ανήλθε σε 2,3 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ. Παρά τον σάλο με τις παχυλές αμοιβές της διοίκησης που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα, η δαπάνη για το προσωπικό αυξήθηκε κατά 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο!



    Βέβαια από τον Φεβρουάριο του 2013 υπήρξε αναδιάρθρωση στη διοικητική δομή του Ταμείου ( σ.σ. το διοικητικό συμβούλιο αντικαταστάθηκε από την εκτελεστική επιτροπή και το γενικό συμβούλιο) που αύξησε από τα 20 στα 22 τα μισθοδοτούμενα μέλη που διόρισε η κυβέρνηση.



    Στην ελίτ αυτών των αμοιβών είναι η διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του γενικού συμβουλίου Χρήστος Σκλαβούνης και οι κύριοι Αναστάσιος Γάγαλης και Μάριος Κολιόπουλος.



    Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» των τραπεζών Αναστασία Σακελλαρίου, που προαλείφεται για τη θέση του υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήρε σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τους 11 μήνες του 2013 197.894 ευρώ ή 17.990 ευρώ τον μήνα. Η θητεία της λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου του 2017.



    Και ακολουθούν:



    ● Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος στην εκτελεστική επιτροπή, με 153.460 ευρώ (σ.σ. συνολικά για τους 11 μήνες του 2013) ή 13.950 ευρώ τον μήνα. Ο κ. Γάγαλης ήταν στέλεχος του ΔΝΤ επί 19 έτη.



    ● Γιώργος Κουτσός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας με 98.868 ευρώ για τους 8 μήνες του 2013 (από 1.1.2013 έως 31/08/2013) ή 12.358 ευρώ τον μήνα.



    ● Χρήστος Σκλαβούνης, πρόεδρος του γενικού συμβουλίου και πρώην στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας UBS Investment Bank. Ανέλαβε καθήκοντα από τον Μάιο του 2013 στο ΤΧΣ. Η θέση αυτή, σύμφωνα με το Ταμείο, προβλέπει αποδοχές 9.943 ευρώ τον μήνα.



    ● Μάριος Κολιόπουλος, τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του την 01/07/2013. Οι μηνιαίες αποδοχές για αυτή τη θέση ανέρχονται σε 7.007 ευρώ.



    Για την Ιστορία και μόνο να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΤΧΣ, οι ζημίες για τη χρήση του 2013 έφτασαν τα 5,982 δισ. ευρώ από 5,461 δισ. ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση