GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το επεισόδιο εναντίον δύο καθηγητών στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΙΠΑΝ: "Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταδικάζουμε απερίφραστα την...



Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΙΠΑΝ:
"Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταδικάζουμε απερίφραστα την...
απαράδεκτη λεκτική και σωματική βία που δέχτηκαν ο συνάδελφος καθηγητής Γιώργος Τόμπρας, Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής και η επίκουρη καθηγήτρια Νίκη Σαουλίδου, από μικρή ομάδα «φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που ‘νέμονται’ τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ (βλ. [1]).

Το επεισόδιο συνέβη όταν ο Πρόεδρος αρνήθηκε να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος Φυσικής. Σύμφωνα με την αναφορά του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητή Κωνσταντίνου Βαρώτσου, προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη, τα άτομα αυτά εκτόξευσαν απειλές για την προσωπική και την οικογενειακή ασφάλεια του καθηγητή Τόμπρα (βλ. [2], [3]).

Η ΚΙΠΑΝ συμπαρίσταται στους δύο συναδέλφους και εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο τον αποτροπιασμό της για αυτό το γεγονός. Καλεί δε την πανεπιστημιακή κοινότητα όλων των Ιδρυμάτων να περιφρουρήσει τις πάγιες ακαδημαϊκές αξίες και αρχές, την ελευθερία της άποψης και του λόγου, καθώς και την εφαρμογή των Νόμων.
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α της
Κ Ι Ν Η Σ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Η Σ Α Ν Α Β Α Θ Μ Ι Σ Η Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση