GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την επιστολή του Σαμαρά στο ΔΝΤ για νέα μέτρα

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» το οποίο αναφέρεται σε συνημμένη επιστολή του πρωθυπουργού και του πρώην ...



Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» το οποίο αναφέρεται σε συνημμένη επιστολή του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, πριν από τις εκλογές, δια της οποίας δίνονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι -αν χρειαστεί- θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου.

Η κυβέρνηση μέσω της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη εξηγεί ότι δεν υπάρχει νέα επιστολή, αλλά μόνο μια παλιότερη.

Η πραγματικότητα όμως, δυστυχώς για το Μέγαρο Μαξίμου, το διαψεύδει: οι επιστολές είναι δύο, με συναφές, αλλά όχι ταυτόσημο περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε πως πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού που «αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014″. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επίσης, αφού μίλησε για γκάφα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ερώτημά του για τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες η επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, παρέπεμψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη «σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) αποκάλυψη της εφημερίδας “Αυγή’, για την ύπαρξη επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων μέτρων», σημειώνει πως «δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα Μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα«.

Στην πρώτη της ανακοίνωση η Σοφία Βούλτεψη υποχρεώθηκε να αναλάβει φορτία άλλων ισχυριζόμενη: «Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του πρωθυπουργού στο χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό) υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή “αποκάλυψη” της “Αυγής” φέρει ημερομηνία ’15 Απριλίου 2014′ και αφορά ακριβώς την απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια».

Δυο επιστολές, με διαφορά ενός μηνός
Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και την εκπρόσωπό της, οι επιστολές είναι δύο, γραμμένες στις 15 Απριλίου και τις 14 Μαΐου, με κοινούς συντάκτες (Σαμαράς, Στουρνάρας, Προβόπουλος) και κοινούς αποδέκτες (Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Κάλλας και Ντράγκι), και πανομοιότυπο το μεγαλύτερο μέρος των επιστολών, αλλά όχι ταυτόσημο! Διαφέρουν στις τρεις τελευταίες παραγράφους, από όπου και η επίμαχη αναφορά περί… ετοιμότητας λήψης νέων μέτρων, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της «Αυγής». Στην προγενέστερη επιστολή δε γινόταν αναφορά στην πιθανότητα λήψης «επιπρόσθετων μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση