GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις ζημιών…

Η αστυνομία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη συνέλαβε τέσσερα άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για απάτη, για υποβολή ψευδούς δήλωσης ζημιών α...


Η αστυνομία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη συνέλαβε τέσσερα άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για απάτη, για υποβολή ψευδούς δήλωσης ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα.
Η επιχείρηση σύλληψης των υπόπτων διεξήχθη από την Υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας (SIPA) της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με εντολή του δικαστηρίου της χώρας, στις πόλεις Μπάνια Λούκα και Μόσταρ.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι συλληφθέντες διέπραξαν αδικήματα του οργανωμένου εγκλήματος, φοροδιαφυγή ή απάτη, τελωνειακή απάτη, παράνομη μεσολάβηση, κατάχρηση θέσης, δήλωσε η εκπρόσωπος της SIPA, Κριστίνα Γιόζιτς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η γενική εισαγγελία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας τελωνειακός.
Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες εταιρείας είχαν μεταφέρει μεγάλες ποσότητες προϊόντων που ήταν προς πώληση σε άλλο χώρο και κατέθεσαν ψευδείς δηλώσεις ότι τα προϊόντα καταστράφηκαν στις πλημμύρες που έπληξαν πριν από δύο μήνες τη Βοσνία.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της SIPA, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ως μέλη οργανωμένης ομάδας εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στη χώρα μετά τη φυσική καταστροφή πλαστογράφησαν έγγραφα για να δείξουν μεγαλύτερη ζημία από την πραγματική, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και να έχουν οικονομικά οφέλη.
Τα προϊόντα αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν κρυφά από αποθήκες σε άλλο χώρο για να πωληθούν.
Με τη βοήθεια υπαλλήλου της αρχής έμμεσης φορολόγησης συντάχθηκαν τα ψευδή έγγραφα ότι τα προϊόντα καταστράφηκαν στις πλημμύρες, ώστε να αποφευχθεί η καταβολή ΦΠΑ και δασμών ύψους 750.000 ευρώ.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την υπόθεση συνεχίζονται.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση