GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Κατσαφάδος: "Υποβάθμιση η μείωση των οργανικών θέσεων σε δημοτικά σχολεία του Πειραιά"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων .Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή τη μείωση των οργανι...



Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων .Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή τη μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πέντε Δημοτικά σχολεία του Πειραιά κι ένα Νηπιαγωγείο.
Ο κ.Κατσαφάδος επισημαίνει ότι η μείωση του αριθμού των δασκάλων θα οδηγήσει σε τάξεις 25 και 30 παιδιών, κάτι που δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο και συνιστά υποβάθμιση.

Τα σχολεία στα οποία μειώνονται οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών είναι το 1ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά (4 θέσεις) το 35ο Δημοτικό (4 θέσεις) το 43ο Δημοτικό (4 θέσεις) , το 46ο Δημοτικό ( 4 θέσεις), το 23ο Δημοτικό (3 θέσεις) και το 27ο Νηπιαγωγείο (1 θέση).

Σε δήλωση του ο κ.Κατσαφάδος επισημαίνει:

‘’Eξορθολογισμός δαπανών δεν σημαίνει υποβάθμιση της εκπαίδευσης ούτε επιστροφή στο παρελθόν. Μείωση του αριθμού των δασκάλων σημαίνει τάξεις 25 και 30 παιδιών, όπου το μάθημα γίνεται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τον εκπαιδευτικό και κυρίως τα παιδιά. Είμαι αντίθετος σε μια τέτοια λογική και ελπίζω αυτό να το αντιληφθούν όλοι και να αποτραπεί’’.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κατσαφάδου προς τον Υπουργό Παιδείας έχει ως εξής:

E Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ : ‘’ Υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε 5 δημοτικά σχολεία του Πειραιά κι ένα Νηπιαγωγείο’’.

Κύριε Υπουργέ
Η επαπειλούμενη μείωση των οργανικών θέσεων σε 5 δημοτικά σχολεία του Πειραιά, το 1ο (4 θέσεις) το 35ο (4 θέσεις), το 43ο (4 θέσεις), το 46ο (4 θέσεις) , το 23ο (3 θέσεις) και στο 27ο Νηπιαγωγείο (1 θέση), έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γονέων, που τα παιδιά τους φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Η μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε αυτά τα σχολεία θα οδηγήσει σε σύμπτυξη τμημάτων και τάξεων. Θα οδηγηθούμε ξανά σε καταστάσεις με τάξεις 25 και 30 παιδιών , που αποτελούν υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δυσχεραίνουν το έργο των δασκάλων αλλά και την προσπάθεια των μαθητών.

Η περιστολή και ο εξορθολογισμός των δαπανών δεν μπορούν να αφορούν τη μέιωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που συνιστούν επιστροφή στο παρελθόν και υποβαθμίζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης στην πρώτη βαθμίδα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ.Υπουργός
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην μειωθούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε αυτά τα 5 δημοτικά σχολεία και στο Νηπιαγωγείο της πόλης του Πειραιά.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’Πειραιά και Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση