GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ»

Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργ...


Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία επισημαίνει ότι «τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, το οποίο δραστικά μείωσε τη φτώχεια και προώθησε την ευημερία την εποχή μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν διαβρωθεί από βραχυπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικής προσαρμογής». Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η απόπειρα μείωσης του χρέους μέσω δημοσιονομικής προσαρμογής απέτυχε να δώσει κίνητρα για οικονομική ανάπτυξη, απαραίτητη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, στην έκθεση αναφέρεται ότι τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις υποχώρησαν κατά 35% από το 2008, ενώ η ανεργία αυξήθηκε στο 28%. Παράλληλα, οι μεταρρυθμίσεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προωθούν τον περιορισμό της ευθύνης του ελληνικού κράτους έναντι των πολιτών.
Όπως υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα EU Observer η Διεθνής Ένωση Εργασίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι «ορισμένες εκτιμήσεις προβλέπουν 15-25 επιπλέον εκατομμύρια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την προοπτική του να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας μέχρι το 2025, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη προσπάθεια "εξαγοράς" αντιμνημονιακών βουλευτών από τη ΝΔ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν από ανθρώπους- ψηφοφόρους αντιμνημονιακούς, να σύρονται παρασκηνιακά να στηρίζουν τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, δηλαδή να "μαχαιρώνουν" πισώπλατα όσους τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη Βουλή για να πολεμήσουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο, την εξαθλίωση των Ελλήνων. Κι αντί να παραδώσουν την έδρα τους, παραμένουν για να στηρίξουν, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού, τη συγκυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1965, και οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες βλέπουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αλλά τα τότε πολιτικά κόμματα είχαν αποκαλύψει το πολιτικό παιχνίδι και ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Τώρα, η αντιπολίτευση, πάλι είναι έρμαιο αντιδημοκρατικών πρακτικών.

    Διαλύουν τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως και το Ποτάμι ( κόμμα μιας χρήσης για τις ευρωεκλογές ) για να κρατούν αιώνια την εξουσία, με τα παράκεντρα εξουσίας. Υπάρχει, όμως, και Θεός που βλέπει την αδικία και όλα αυτά εις βάρος του λαού... Το άδικο δεν ευλογείται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση