GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση το «Μέτωπο Αλ Νόσρα»

Η ισλαμιστική οργάνωση «Μέτωπο Αλ Νόσρα» η οποία δρα στη Συρία και θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα, προστέθηκε σήμερα από την...



Η ισλαμιστική οργάνωση «Μέτωπο Αλ Νόσρα» η οποία δρα στη Συρία και θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα, προστέθηκε σήμερα από την Τουρκία στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων στις οποίες η Άγκυρα επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις.

Ο κατάλογος αυτός, μετά την αναθεώρησή του από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης σήμερα.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι ένα από τα κυριότερα τζιχαντιστικά κινήματα που μάχεται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Τουρκία κατηγορήθηκε κατ' επανάληψη από τους δυτικούς συμμάχους της ότι «κλείνει τα μάτια» στη δράση του Μετώπου και άλλων ακραίων οργανώσεων στα σύνορά της με τη Συρία, ακόμη και ότι τους παρέχει βοήθεια ή τις εξοπλίζει. Η Άγκυρα ωστόσο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περισσότερους από 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες που έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 162.000 άνθρωποι τα τελευταία τρία χρόνια.

1 σχόλιο

  1. Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη προσπάθεια "εξαγοράς" αντιμνημονιακών βουλευτών από τη ΝΔ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν από ανθρώπους- ψηφοφόρους αντιμνημονιακούς, να σύρονται παρασκηνιακά να στηρίζουν τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, δηλαδή να "μαχαιρώνουν" πισώπλατα όσους τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη Βουλή για να πολεμήσουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο, την εξαθλίωση των Ελλήνων. Κι αντί να παραδώσουν την έδρα τους, παραμένουν για να στηρίξουν, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού, τη συγκυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1965, και οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες βλέπουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αλλά τα τότε πολιτικά κόμματα είχαν αποκαλύψει το πολιτικό παιχνίδι και ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Τώρα, η αντιπολίτευση, πάλι είναι έρμαιο αντιδημοκρατικών πρακτικών.

    Διαλύουν τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως και το Ποτάμι ( κόμμα μιας χρήσης για τις ευρωεκλογές ) για να κρατούν αιώνια την εξουσία, με τα παράκεντρα εξουσίας. Υπάρχει, όμως, και Θεός που βλέπει την αδικία και όλα αυτά εις βάρος του λαού... Το άδικο δεν ευλογείται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση