GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΙΣΧΟΣ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ‏

Από τον Κώστα Αποστολόπουλο.  Πριν κάποιες ημέρες κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην κλινική ένα σκυλί σε σοβαρή κωματώδη κατάσταση. Μ...

Από τον Κώστα Αποστολόπουλο. 

Πριν κάποιες ημέρες κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην κλινική ένα σκυλί σε σοβαρή κωματώδη κατάσταση. Με λύπη εκεί διαπιστώθηκε η φιλοκέρδεια των ανθρώπων, παρόλο που στηρίζονται στην αγάπη τους για τα ζώα, εκτελούν απλά την υποχρέωση τους σαν ψυχροί επαγγελματίες. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη και την φιλοζωία σου και τα θυσιάζουν στον βωμό του χρήματος και της αισχροκέρδειας.

Η ιστορία έχει ως εξής την πρώτη ημέρα εισαγωγής του κατοικίδιου όλα φαινόταν καλά και οι απόψεις για την κλινική μόνο θετικές μπορούσαν να είναι, το πλάνο του κόστους ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια (διανυκτέρευση 30 €, σύνολο εξετάσεων 56€,τα οποία δόθηκαν την ίδια ημέρα)και το ενδιαφέρον των κτηνίατρων ήταν επιθυμητό. Μετέπειτα όμως όταν το κατοικίδιο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο τμήμα της εντατικής για να χειρουργηθεί και ενώ είχαν δει το έντονο ενδιαφέρον των ιδιοκτητών εκμεταλλευόταν ολοένα και περισσότερο την κατάσταση, ανεβάζοντας τις οικονομικές απαιτήσεις τους σε τεράστια ποσά. Την δεύτερη ημέρα απαίτησαν 200€ για την διαμονή και όλα τα προαπαιτούμενα που χρειάστηκε για την φροντίδα του κατοικίδιου συν 220€ για να χειρουργηθεί. Ποσά που όπως κι εσείς αντιλαμβάνεστε ξεφεύγουν από το αρχικό πλάνο και γι’ αυτό ζητήθηκε να δοθούν με δόσεις πράγμα που δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του γιατρού ο οποίος, όπως προείπαμε τα θυσιάζει όλα στον βωμό του κέρδους, απείλησε ότι αν δεν λάβει εκείνη την στιγμή το ποσό του χειρουργείου παραιτείται και δεν προχωράει σε αυτό. Εν τέλει παρόλο τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν όπως σε κάθε σπιτικό, τα λεφτά καταβλήθηκαν άμεσα λόγω της αγάπης στο κατοικίδιο, το χειρουργείο έγινε με επιτυχία και το ζώο έμεινε στην εντατική λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης του. Μετά από δύο ημέρες ζητήθηκε προηγούμενη οφειλή και το ποσό λόγω διαμονής που έτρεχε (που είχε ανέλθει στα 400€) και οι ιδιοκτήτες τους υπενθύμισαν την συμφωνία καταβολής σε δόσεις. Πράγμα που φάνηκε να δυσαρέστησε τους καθηγητές οι οποίοι με πρωτοβουλία τους έβγαλαν το κατοικίδιο απ την εντατική και το μετέφεραν σε αναρρωτήριο λόγω χαμηλότερου κόστους, ενώ ακόμα δεν είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όπως αντιλαμβάνεστε και ήταν λογικό να συμβεί το ίδιο βράδυ το σκυλί δυστυχώς απεβίωσε, θύμα έλλειψης ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Λυπάμαι βαθύτατα όλους αυτούς τους «επιστήμονες» που φέρουν ευθύνη για όλες αυτές τις μικρές και αθώες ψυχούλες που για κάποιους είναι σαν ένα ακόμη μέλος της οικογένειας. Αισθάνομαι απέχθεια σκεπτόμενος τα εξωφρενικά ποσά που έχουν απαιτήσεις να λαμβάνουν, από διάφορες μαρτυρίες ανθρώπων που τα έζησαν, ενώ χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις της κλινικής μόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο εξωτερικά θυμίζουν. Πιθανώς καταλήγουν εξ ολοκλήρου σε τσέπες καθηγητών και επίκουρων πατώντας επί πτωμάτων στην ανάγκη της αγάπης κάποιων για τα ζώα.

Απ ότι αποδείχθηκε λοιπόν πρόκειται για μια κερδοσκοπική οργάνωση και παρά μια πανεπιστημιακή κλινική όπου οι καθηγητές μόνο το καλό παράδειγμα για τους φοιτητές που εκπαιδεύουν δεν είναι. Όχι τόσο στο επαγγελματικό κομμάτι ,όσο όμως στο κομμάτι της ανθρωπιάς, γιατί σε κάποια επαγγέλματα όπως αυτά πρέπει πρώτα απ όλα να είσαι Άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση