GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος ο Μ. Αρβανίτης (της Χρυσής Αυγής) αλλά απαγορεύεται να συμμετέχει σε πολιτικές εκδηλώσεις...

Ενώπιον των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, που κα...

Ενώπιον των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αφέθηκε ελεύθερος.
Με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα, στον βουλευτή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις του κόμματος εντός και εκτός της Επικράτειας, πλην των δραστηριοτήτων του στο Κοινοβούλιο.
«Ανήκω σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, δεν ανήκω σε καμία εγκληματική οργάνωση, η δίωξή μου είναι ατιμωτική. Αβάσιμη και απαράδεκτη είναι η κατηγορία που μου αποδίδεται. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου» υποστήριξε ο Μιχάλης Αρβανίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής ενώπιον των ανακριτριών επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις δηλώνοντας ότι είναι εκλεγμένος βουλευτής κόμματος και όχι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Βγαίνοντας από το γραφείο των ανακριτριών ο βουλευτής δήλωσε πως του απαγορεύτηκε να μιλάει, υπογραμμίζοντας πως «θέλουν να φιμώσουν τη Χρυσή Αυγή». Παράλληλα, σχολίασε πως «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε με την απόφαση, καθώς ο αρχηγός και άλλα μέλη βρίσκονται στη φυλακή».
Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε πρωτοφανή τον όρο να αφήνεται ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου χωρίς τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα -θεωρώντας τον έτσι ως μη ύποπτο φυγής-, τη στιγμή που κατηγορείται για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Στην Ελλάδα οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι» ανέφερε.
Κατά την έξοδό του ο Μιχάλης Αρβανίτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Την Πέμπτη προσήλθε στον ανακριτή η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 17 Ιουνίου.
Τις προηγούμενες μέρες απολογήθηκαν ο Νίκος Κούζηλος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, και ο Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με κατ' οίκον περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση