GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με λουκέτο απειλούνται τρία ΚΔΑΠ του νομού Άρτας

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκονται 17 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Ήπειρο, όπως και δεκάδες άλλα ΚΔΑΠ σε ολόκληρη τη...




Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκονται 17 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Ήπειρο, όπως και δεκάδες άλλα ΚΔΑΠ σε ολόκληρη τη χώρα.
Αφορμή για το αδιέξοδο αποτελεί η ελλιπής χρηματοδότηση και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης. Ήδη σε επιστολή που εστάλη προς τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια...
Το Υπουργείο Εργασίας είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ με το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το ποσό αυτό υπολείπεται από κείνο που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, οι Κοινωνικές Δομές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας.
Ήδη κάποια ΚΔΑΠ έχουν κλείσει οριστικά ενώ άλλα επιβιώνουν οριακά, μετά κόπων και βασάνων. Αν με τη νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. (μείωση voucher), αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατό δομών σε όλη τη χώρα εκ των οποίων οι δεκαεπτά βρίσκονται στην Ήπειρο.
Στα ΚΔΑΠ της Ηπείρου φιλοξενούνται συνολικά 472 παιδιά ενώ απασχολούνται 45 εργαζόμενοι.
Αναλυτικότερα, στα όρια της λειτουργίας τους βρίσκονται τρία ΚΔΑΠ του Νομού Άρτας και πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ που φιλοξενείται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, της Γραμμενίτσας και των Κεντρικών Τζουμέρκων. Δύο ΚΔΑΠ κινδυνεύουν στο Νομό Θεσπρωτίας, ένα στην Ηγουμενίτσα κι ένα στους Φιλιάτες.
Εννέα στο Νομό Ιωαννίνων και πιο αναλυτικά στο Δήμο Δωδώνης, στην Αμφιθέα, στους Ευρυμενούς, στον Κατσικά, στη Νεοκαισάρεια, στην Περίβλεπτο, στην Κόνιτσα, στη Χρυσοβίτσα και στον Άνω Καλαμά. Τέλος τρία ΚΔΑΠ κινδυνεύουν στο Νομό Πρέβεζας. Πρόκειται για ένα στο Δήμο Ζηρού και δύο στη Νεάπολη.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος12 Ιουν 2014, 3:06:00 μ.μ.

    ΜΑ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΤΟΥ ΛΆΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ Α-Ν-Ω-Τ-Ά-Τ-Ω-Ν ΔΙΚΑΣΤΏΝ ΧΑ ΧΑ ..ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΆΜΕ ΚΑΛΆ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ... ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΈΜΕ ΚΑΛΆ ΠΆΜΕ...

    Μπράβο !!! αυτές είναι αλλαγές...

    Ωραία πάμε θα γίνουν η πρώτη ΝΑΖΙΣΤΙΚΉ κυβέρνηση της Ευρώπης...

    Ο Λομβερος υπουργός {η Χρυσή Αυγή είναι ένα κίνημα Λαϊκό}

    Η ΕΠΕΝ στο υπουργείο υγείας με τον Βορίδη .. οποίος πηγαίνει ασθενής για ακτινογραφίες δεν της θα χρειάζονται αν καίνε κατευθείαν στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ... ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    Ο Γεωργιάδης Ο Κομμουνιστικό ΦΑΓΟΣ ,,, Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΌΛΩΝ ΤΟΝ --ΒΟΘΡΟ ΚΑΝΑΛΙΑ-- που την αύξησε την συμμετοχή στα φάρμακα στους σφαλισμένους ΓΙΑΤΊ είμαστε χαμηλά στην Ευρώπη και μας αραδιάζει χώρες σαν την ΔΑΝΙΑ--ΣΟΥΗΔΙΑ--ΑΓΓΛΙΑ--ΓΕΡΜΑΝΙΑ--ΕΛΒΕΤΙΑ ..άλλα δεν λέει ο {{ΚΥΡΙΟΣ}} ότι εκεί ο μισθός ΕΊΝΑΙ 2.500--3.000 ΕΥΡΩ και η σύνταξη άνω τον 1.500 ευρώ.... ..

    ξέρετε κάτι το ΜΉΝΥΜΑ θα το ακούσετε από τα μπαλκόνια και της αυλές των σπιτιών μας ΌΤΑΝ θα έλθετε να μας πάρετε ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ από την υπέρ φορολογία ΤΌΤΕ ΜΌΝΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΎΣΕΤΕ ..

    ΚΑΙ δεν θα είναι από ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΑΔΕΛΦΆΚΙΑ ΣΑΣ ... ΤΑ ΣΎΓΧΡΟΝΑ ES ES ΕΊΣΤΕ ΕΣΕΙΣ .. ΞΈΡΕΤΕ ΤΑ ΕS ES όλοι οι ΛΑΟΊ της Ευρώπης τα πολέμησαν....ΑΝΤΏΝΗ ΠΡΟΧΩΡΆ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΤΕ ΌΛΑ ...ΞΈΡΕΤΕ ΟΙ ΓΕΡΟΊ ΑΠΟΒΙΏΝΟΥΝ ΚΆΘΕ ΉΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΣΕ ΛΊΓΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΨΗΦΟΦΌΡΟ ....
    ΜΑΚΡΟ-ΨΥΦΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΛΈΓΕΤΕ ....

    ΠΛΆΚΑ ΜΑΣ ΚΆΝΕΤΕ!!!! ΠΑΊΡΝΕΤΑΙ ΌΛΟΙ 15.000 ευρώ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΈΞΟΔΑ ΤΟΝ ΜΗΝΆ ΚΑΙ ΛΈΤΕ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ .....ΒΡΕ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΌ ΚΡΑΙΠΕ ΚΑΙ ΒΆΛΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΓΑΓΟΥΜΕ {ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΆ ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ} ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση