GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζίροι χαμηλότεροι από τις αισιόδοξες προβλέψεις

Ανακόλουθη με την αύξηση στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του νομού είναι η κίνηση στην αγορά και τα καταστή...



Ανακόλουθη με την αύξηση στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του νομού είναι η κίνηση στην αγορά και τα καταστήματα εστίασης στο Ρέθυμνο.
Την εικόνα περιγράφουν τόσο οι έμποροι όσο και οι επιχειρηματίες της εστίασης, σημειώνοντας με έμφαση πως η αναντιστοιχία είναι γεγονός, πράγμα που σημαίνει ότι και ο τζίρος είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνος που οι αισιόδοξοι υπολόγιζαν για την τουριστική σεζόν.

ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Η αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων δεν μεταφράζεται σε αύξηση και στην εστίαση», επισημαίνει στην Κρητική Επιθεώρηση ο γραμματέας του σωματείου εστίασης του δήμου Ρεθύμνου, Χάρης Αυγουστάκης.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο Μάιος ήταν ένας μήνας πολύ υποτονικός, κατά τον οποίο μάλιστα οι περισσότεροι επιχειρηματίες είχαν μικρότερο τζίρο από τον περσινό, ενώ τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν τις τελευταίες 15 ημέρες, δηλαδή μετά τον Ιούνιο. Ο κ. Αυγουστάκης, έχοντας επαφές με πολλούς συναδέλφους του, εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμώντας ότι «θα είναι μία καλή σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι ούτε κακή αλλά ούτε και πολύ καλή».

«Προς το παρόν, λίγα είναι τα μαγαζιά που έχουν αύξηση του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι. Για την ακρίβεια, ο Μάιος δεν ήταν πολύ καλός και πιο πολύ μιλάμε για μικρή μείωση παρά για αύξηση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του σωματείου εστίασης, τονίζοντας με έμφαση πως οι ξένοι επισκέπτες έχουν μειώσει τις παραγγελίες τους και άρα και τα χρήματα που διαθέτουν για την σίτισή τους.

Ζημιά στην κίνηση και στην κατανάλωση εξακολουθεί να προκαλεί το φαινόμενο των all inclusive, αφού ένα μεγάλος μέρος των επισκεπτών καλύπτουν αυτήν την ανάγκη τους μέσα από τις τιμές – πακέτα των ξενοδοχείων και περιορίζονται στην απλή βόλτα στην πόλη.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πάντως είναι να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι οι επισκέπτες μας και αυτοί θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Επομένως, πρέπει να τους κρατάμε ικανοποιημένους για να είμαστε ικανοποιημένοι ότι θα τιμήσουν το Ρέθυμνο ως προορισμό και στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Αυγουστάκης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Στο εμπόριο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τους τζίρους να παραμένουν σταθερά χαμηλά και τους εμπόρους να ελπίζουν ότι το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν έστω και στοιχειωδώς τις απώλειες του υπόλοιπου χρόνου.

Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης, ο Μάιος ήταν ένας μήνας πολύ υποτονικός, κάτι που συνέβη και τις πρώτες ημέρες του Ιούνιου. «Η εικόνα έχει βελτιωθεί λίγο την τελευταία εβδομάδα και αυτό λόγω της τουριστικής κίνησης», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί στις αγορές τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση