GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: "Ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες, ήρθε η ώρα για διορθώσεις"

Χαλάρωση της κυβερνητικής πολιτικής προανήγγειλε από το Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας παρόντος του γερμανού υπουργού Οικονομικώ...



Χαλάρωση της κυβερνητικής πολιτικής προανήγγειλε από το Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας παρόντος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ήρθε η ώρα για διορθώσεις, μετά απο 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης και μετά από μεγάλες θυσίες του λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, διευκρινίζοντας πάντως ότι «θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε.»

Επανέλαβε δε ότι Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας. «Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε με δικά μας μέσα το χρηματοδοτικό κενό. Τώρα κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία» επισήμανε,

Ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα συνεχισθούν, ενώ υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι αποδίδουν καρπούς.

Αναφερόμενος εξάλλου στα πρόσφατα μέτρα της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην ευρωζώνη ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικά βήματα.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως δεν αναμένει αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα λόγω του ανασχηματισμού.

«Κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα τα πάει τόσο καλά το 2012» ανέφερε ακόμη ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προωθεί τη σταδιακή μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στο 50%, ενώ προσπαθεί να παραμείνει ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωμένος στο 13%.

Στο μεταξύ, για μετά το καλοκαίρι παραπέμπει τις αποφάσεις για ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα ή μια νέα ελάφρυνση χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση