GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DNT: Η Ελλάδα έχει κάνει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή των ακινήτων

Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως εμφάνισε η Ελλάδα κατά το 4ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημ...



Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως εμφάνισε η Ελλάδα κατά το 4ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πρώτη στη σχετική κατάταξη βρίσκεται η Ινδία, η οποία κατέγραψε πτώση -9,1%, και ακολουθούν η Ελλάδα με -7,02%, η Ιταλία με -6,54%, η Κύπρος με -6,48% ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Κροατία με -6,35%.

Αντίθετα, οι Φιλιππίνες (10,56%), το Χονγκ Κονγκ (10,25%) η Νέα Ζηλανδία (9,1%), η Κίνα (9,1%) και η Κολομβία (8,1%) αποτελούν τις πέντε χώρες που σημείωσαν την υψηλότερη άνοδο τιμής κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Η έρευνα που εκπόνησε το ΔΝΤ βασίζεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, του Global Property Guide, του μελετητικού Οίκου Haver Analytics και υπολογισμούς του ιδίου του διεθνούς οργανισμού, και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Τιμών προκειμένου να αποφεύγονται στο μέλλον φαινόμενα υπερτίμησης (φούσκας) στις αγορές ακινήτων παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση