GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάρος φωτός: Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα

του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου Απ’ τον Γενάρη δεν γίνονται πλειστηριασμοί στα Τρίκαλα. Ματαιώνονται. Κάθε Τετάρτη, μέσα κ...



του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου
Απ’ τον Γενάρη δεν γίνονται πλειστηριασμοί στα Τρίκαλα. Ματαιώνονται. Κάθε Τετάρτη, μέσα κι έξω απ’ το Ειρηνοδικείο, συγκεντρώνονται δεκάδες Τρικαλινοί πολίτες που διαμαρτύρονται...
και διαδηλώνουν κατά των πλειστηριασμών σε βάρος της κατοικίας, του χωραφιού, του μαγαζιού, της μικροεπιχείρησής τους. Και τα καταφέρνουν θαυμάσια.

Πέντε μήνες τώρα η αρπακτική μανία σε βάρος της λαϊκής περιουσίας των τραπεζών, του κράτους, των ιδιωτών τοκογλύφων, αλλά και των ληστευμένων, με τελευταίο σταθμό το PSI, ασφαλιστικών ταμείων δεν περνάει. Τη σταμάτησε ο λαός στις σκάλες του Ειρηνοδικείου!

Αυτόνομο λαϊκό κίνημα αντίστασης

Προσεγγίζοντας καλύτερα το Κίνημα Κατά των Πλειστηριασμών στα Τρίκαλα μπορούμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

►Καίτοι ξεκίνησε και στην πρώτη του φάση το στήριξαν συγκεκριμένες κινήσεις πολιτών, όπως το Μέτωπο Λαού, η Λέσχη Ανατροπής και Αλληλεγγύης, η Αλληλεγγύη για Όλους, γρήγορα αυτονομήθηκε και μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα πραγματικά αυτόνομο λαϊκό Κίνημα Κατά των Πλειστηριασμών, στο οποίο (μπορεί να) συμμετέχει κάθε πολίτης που απειλείται ο ίδιος απ’ τους πλειστηριασμούς ή είναι αλληλέγγυος στους απειλούμενους συμπολίτες του.

Κοινωνικά το Κίνημα εκφράζει και συμπεριλαμβάνει ανθρώπους απ’ όλα τα πληττόμενα απ’ τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, ενώ πολιτικά δίνει διέξοδο δράσης σε κάθε αφυπνισμένο, δημοκράτη και ενεργό πολίτη.

► Γεωγραφικά το Κίνημα έχει αγκαλιάσει ήδη όλο τον Νομό. Πολίτες από Φαρκαδόνα, Καλαμπάκα, Πύλη κατεβαίνουν κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, διαδηλώνοντας και αγωνιζόμενοι μαζί. Ο κίνδυνος των πλειστηριασμών ενοποιεί κάθε γωνιά του Νομού μας.

► Η διάρκεια (5 μήνες), η αντοχή, η σχετική μαζικότητα και η εναλλαγή των προσώπων που αγωνίζονται, σε συνδυασμό με τα βαθειά αίτια που το γεννούν (την εξαθλίωση που μεγαλώνει ιλιγγιωδώς), προεξοφλούν τη γιγάντωσή του προσεχώς! Αρκεί να μην κάνουμε πίσω!

► Το ρίζωμα και η ιδιαίτερη ανάπτυξη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα δεν είναι τυχαία. Είναι απότοκος και συνέχεια άλλων δράσεων μαζικής λαϊκής αντίστασης και ανυπακοής που προηγήθηκαν στην περιοχή μας (διόδια, χαράτσια, λαϊκό κράξιμο των γερμανοτσολιάδων δήθεν επισήμων στις εθνικές παρελάσεις κ.λπ.).

► Στ’ αρνητικά καταγράφεται η αποχή απ’ το Κίνημα των προοδευτικών και αριστερών κομμάτων, αλλά και των συνδικάτων. Η περαιτέρω μαζικοποίηση, ισχυροποίηση και δυναμική του Κινήματος μπορεί να συμπαρασύρει στον αγώνα του λαού κατά των πλειστηριασμών τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αν δεν είναι συστημικά και «νομοταγή» κόμματα μέχρι το μεδούλι τους. Η ζωή θα δείξει.

► Τον πεντάμηνο αγώνα κατά των πλειστηριασμών τα κυρίαρχα ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) τον παρακολουθούν καχύποπτα και αμήχανα. Φυσιολογικό, αφού εκφράζουν τα συμφέροντα του κατεστημένου και τις μνημονιακές πολιτικές. Τον προβάλλουν λίγο ή τον υποβαθμίζουν φανερά. Άλλες φορές τον αγνοούν εντελώς!

► Μέχρι τώρα η Αστυνομία είχε «διακριτική» παρουσία ή ήταν απούσα, και μόνο ελάχιστες φορές εμφανίστηκε απειλητική. Προφανώς η πολιτική εξουσία αποφεύγει για την ώρα τη σύγκρουση με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, γιατί καταλαβαίνει πως μπορεί ν’ ανάψει φωτιές που θα την κάψουν. Τουλάχιστο, σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο στα Τρίκαλα να χρησιμοποιήσεις ωμή βία και καταστολή σε βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται για να σώσουν το σπίτι τους απ’ τα νύχια των τραπεζών και της εφορίας. Υπάρχει κίνδυνος να πνιγείς μέσα στη δημοκρατική λαϊκή οργή! Βέβαια η μνημονιακή αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αδίστακτη. Έχει ματώσει πολλές φορές μέχρι τώρα εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Επαγρυπνούμε!

► Αγωνιστικά κινήματα κατά των πλειστηριασμών είχαμε τα τελευταία χρόνια και σ’ άλλα μέρη της χώρας. Κυρίως στην Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, σήμερα το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών στα Τρίκαλα κρατά τα σκήπτρα πανελλαδικά. Αυτό μας φορτώνει πρόσθετες ευθύνες και καθήκοντα να το μεγαλώσουμε κι άλλο ως φάρο που γρήγορα θ’ απλωθεί και θ’ αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Είναι τόσο αναγκαίο και ρεαλιστικό που το καθιστά μονόδρομο για να φράξουμε τον δρόμο στα κοράκια που όρμησαν στο λαό!

► Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αντιστρατεύεται την εκλογική αναμονή και τους εκλογικούς σωτήρες που καλλιεργούν τον αποπροσανατολισμό και στέλνουν τον λαό στον καναπέ. Είναι ένα κίνημα βαθύτατα λαϊκό και ριζοσπαστικό που συμβαδίζει μ’ όλα τα’ άλλα λαϊκά κινήματα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην άνομη εξουσία των άνομων συμφερόντων (κινήματα κατά των διακοπών ρεύματος και νερού, ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων αγαθών, απολύσεων, περικοπών, κίνημα για γενικευμένη στάση πληρωμών του λαού σε Τράπεζες και Εφορίες κ.λπ.)

► Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα είναι ένα ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ που έχει καθήκον να το αγκαλιάσει και να το στηρίξει χωρίς φόβο και με πάθος κάθε ελεύθερος Τρικαλινός συμπολίτης μας που υποφέρει και καταδυναστεύεται απ’ τη βαρβαρότητα των μνημονίων και της τρόϊκας. Εδώ η αριστερή, δεξιά ή πασοκική προέλευση δεν έχει καμιά σημασία.

Να περάσουμε τον φόβο απέναντι!

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι δίκαιο, νόμιμο και λαϊκό, γιατί υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα του λαού, δηλαδή τα σπίτια, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας του. Υπερασπίζεται εν τέλει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού. Η ανομία ανήκει στον εχθρό που επίμονα και παρατεταμένα δεν σέβεται και παραβιάζει ξετσίπωτα Σύνταγμα και νόμους, κανόνες και αρχές.

Κανένας φόβος απέναντι στ’ αρπακτικά, τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες του λαού! Ούτε στους θλιβερούς πολιτικούς υπηρέτες τους! Ο φόβος περνάει στη μεριά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση