GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μετά το καλοκαίρι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος»

Μετά το καλοκαίρι θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας και του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της, επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής του Euro...


Μετά το καλοκαίρι θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας και του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της, επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στις πολύ-αναμενόμενες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει οι χώρες να επαναπαύονται και να βασίζονται στις δράσεις της ΕΚΤ.
Όπως σημείωσε, η συζήτηση για τον αποπληθωρισμό θα μπορούσε να γίνει μια «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». O αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι ένα από τα βασικά ζητήματα στην περιοχή, είναι η υψηλή φορολογία στην εργασία. «Πρέπει να εργαστούμε για την ανταγωνιστικότητα ανεξάρτητα από το ποια είναι η συναλλαγματική ισοτιμία», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του την Τρίτη, ο Ντάισελμπλουμ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, δύο ημέρες μετά τις παρόμοιες δηλώσεις Σόιμπλε που προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση