GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εξαδάχτυλη οικογένεια που είναι το γούρι της Βραζιλίας

Ονομάζονται Ντα Σίλβα και το επίθετό τους στη Βραζιλία είναι τόσο κοινό όσο το…


Ονομάζονται Ντα Σίλβα και το επίθετό τους στη Βραζιλία είναι τόσο κοινό όσο το…
Παπαδόπουλος στην Ελλάδα. Και, όμως, αυτή η οικογένεια έχει κάτι παραπάνω από τις άλλες. Ένα δάχτυλο για την ακρίβεια. Αλήθεια είναι, γιατί 14 μέλη της οικογένειας Ντα Σίλβα από τη Μπραζίλια έχουν μια σπάνια γενετική ιδιαιτερότητα, η οποία ονομάζεται πολυδακτυλία εξαιτίας της οποίας έχουν γεννηθεί με έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και κάθε πόδι. Πρόβλημα είπατε;
Τουναντίον εκείνοι αισθάνονται περήφανοι και διαβάστε τι λέει ο νεαρός Ζοάο ντε Ασις ντα Σίλβα, 15 ετών, θαυμαστής του Νεϊμάρ όπως αποδεικνύει η αγαπημένη του φανέλα, αν και εκείνος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας.
«Το να έχω έξι δάχτυλα με βοηθάει πολύ στο ποδόσφαιρο. Μπορώ να κρατήσω πιο εύκολα τη μπάλα, τα χέρια μου είναι πιο μεγάλα από το φυσιολογικό και αυτό με διευκολύνει στο να συγκρατήσω τις μπάλες που φεύγουν πάνω από το κεφάλι μου» δηλώνει και επικροτεί η γιαγιά Σίλβια Σάντος ντα Σίλβα, η κόρη του πρώτου μέλους της οικογένειας, το οποίο γεννήθηκε με πολυδακτυλία.
«Ο πατέρας μου πάντα το θεωρούσε κάτι φυσιολογικό. Για μας τα άτομα με πέντε δάκτυλα είναι εκείνα που δεν είναι φυσιολογικά. Για παράδειγμα η εγγονή μου που έχει πέντε δάχτυλα αισθάνεται ότι δεν ανήκει στην φαμίλια» τονίζει αστειευόμενη.
Σε κάθε παιχνίδι της «σελεσάο» σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για να φέρουν γούρι στην ομάδα, θεωρούν ότι το έκτο τους δάχτυλο εκπροσωπεί την έκτη μουντιαλική νίκη της Βραζιλίας που ελπίζουν να κατακτηθεί φέτος ούτως ώστε να είναι και οι μοναδικοί που θα μπορούν να δείχνουν με το ένα χέρι τις φορές που η Βραζιλία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Δείτε το βίντεο…
Πηγή: tifosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση