GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διώξεις σε πέντε ΠΑΕ για τα «στημένα»

Ο αθλητικός εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για χειραγώγηση επτά αγώνων κατά των...



Ο αθλητικός εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για χειραγώγηση επτά αγώνων κατά των...
ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, ΟΦΗ και Πλατανιά.

Πέντε ομάδες της Σούπερ Λιγκ βρίσκονται στο... στόχαστρο της δικαιοσύνης για τους φερόμενους χειραγωγημένους αγώνες. Συγκεκριμένα πρόκειται για επτά παιχνίδια και σύμφωνα με την τηλεοπτική «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ ο αθλητικός εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης άσκησε ποινική δίωξη στην Καλλονή για χειραγώγηση αγώνων κατ'΄εξακολούθηση, ενώ διερευνά και την ποινική ευθύνη ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ομάδας της Λέσβου, έπειτα τη μελέτη των φακέλων της ΟΥΕΦΑ.

Η δίωξη είναι in rem (απροσωποποίητη) βάσει του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 και σχετίζεται με τη δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται στις στοιχηματικές διοργανώσεις. Παράλληλα ερευνώνται οι περιστάσεις επηρεασμού της εξέλιξης των ποδοσφαιρικών αγώνων από παίκτες και παράγοντες της Καλλονής, ενώ σε μία περίπτωση εξετάζεται και η ευθύνη ποδοσφαιριστών και παραγόντων του ΟΦΗ.

Τα παιχνίδια για τα οποία γίνεται λόγος είναι τα:

8/12/2013 Καλλονή-ΠΑΟ 0-4
15/12/2013 Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
2/2/2014 Καλλονή-Τρίπολη 0-2
23/3/2014 Καλλονή-ΟΦΗ 1-0
26/3/2014 ΠΑΟ-Καλλονή 3-0

Επιπλέον ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Αριστείδης Κορέας εντόπισε ευθύνη άλλων τριών ομάδων στη χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα των ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιωνίου και Πλατανιά, τόσο για παράγοντες, όσο και για ποδοσφαιριστές, βάσει των εκθέσεων της UEFA.

Τα ματς που βρίσκονται στο εισαγγελικό στόχαστρο είναι:

24/11/2013 ΠΑΟ-ΠΑΣ 3-1
13/4/2014 Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0

1 σχόλιο

  1. Όταν οι αγορές και οι πωλήσεις ελέγχονται από τη νομοθεσία, το πρώτο πράγμα που αγοράζεται και πουλιέται είναι οι νομοθέτες, δ.λ {FIFA-UEFA}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση