GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξενικά και επίσημα η υλοποίηση για τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη, Σύμφωνο Συνεργασίας για ...



Υπεγράφη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη, Σύμφωνο Συνεργασίας για την προώθηση του έργου ...
«Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος - CITY TRAIN», που θα ενώσει το κέντρο της πόλης με τη Δυτική Προαστιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης. Στόχος του έργου, είναι η ενδυνάμωση των δημοσίων συγκοινωνιών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης που παραδοσιακά υποεξυπηρετούνται, καθώς επίσης και η διασύνδεση των αστικών μέσων συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο (Λάρισα, Κατερίνη, Έδεσσα, Βέροια) και η αποσυμφόρηση του Κεντρικού Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη για έναν πολύ σημαντικό λόγο, αφορά την προσπάθεια που θα κάνουμε τους επόμενους μήνες, να ενώσουμε τα λαϊκά προάστια της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την αφετηρία των αστικών συγκοινωνιών.

Διαμορφώνουμε ένα δίκτυο αστικών και προαστιακών συγκοινωνιών και μεταφορών, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της δυτικής πόλης, την δυνατότητά τους να μετακινούνται, είτε για την δουλειά τους, είτε για αναψυχή. Αυτό είναι ύψιστο δικαίωμα και πολλές φορές το στερούμε μέσα από την έλλειψη υποδομών μεταφοράς και συγκοινωνιών».


Ο Υπουργός ΠΟΜΕΔΙ δήλωσε στους δημοσιογράφους τα παρακάτω:Βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για έναν πολύ σημαντικό λόγο και αφορά την προσπάθεια που θα κάνουμε τους επόμενους μήνες, να ενώσουμε τα λαϊκά προάστια της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την αφετηρία των αστικών συγκοινωνιών.

Έτσι, διαμορφώνουμε ένα δίκτυο αστικών και προαστιακών συγκοινωνιών και μεταφορών, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της δυτικής πόλης, την δυνατότητά τους να μετακινούνται, είτε για την δουλειά τους, είτε για αναψυχή. Αυτό είναι ύψιστο δικαίωμα και πολλές φορές το στερούμε μέσα από την έλλειψη υποδομών μεταφοράς και συγκοινωνιών.

Είμαι χαρούμενος σήμερα, γιατί υπογράφηκε από τον Δήμαρχο του μητροπολιτικού κέντρου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, και τους Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης ένα μνημόνιο, με το οποίο γίνεται μια συνεργασία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε αυτό το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί το Υπουργείο με 10 εκατ. ευρώ, αλλά η αξία του θα είναι πολλαπλάσια.

Και θα είναι αξία επαναλαμβάνω, που θα αφορά τα λαϊκά στρώματα. Να σας θυμίσω, ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας μεταφέρει 15 εκατ. εργαζόμενους και πολίτες του λεκανοπεδίου προς πολλές κατευθύνσεις, εξυπηρετώντας τους καθημερινά.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ σήμερα, είναι να ξαναδώ και πάλι το μετρό της Θεσσαλονίκης, ένα πολύπαθο έργο, που δυστυχώς για πολλά χρόνια έμεινε νεκρό. Είμαι εδώ, γιατί θέλω να ξεκολλήσουμε το έργο. Είμαι εδώ, γιατί έχω πάρει απόφαση και έχω ευθύνη το έργο αυτό να ολοκληρωθεί επιτέλους. Και είμαι εδώ για να πω, ότι στη Θεσσαλονίκη με το μετρό μαθαίνουμε την δημοκρατία καλύτερα. Συζητάμε, υπάρχουν αντίθετες απόψεις, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο βρίσκουμε λύσεις. Και θέλω να σας πω, ότι σήμερα βρήκαμε πάλι μια λύση, για να πάμε μπροστά, για να έχουμε πρόοδο.

Η λύση είναι ότι μια απόφαση του ΣτΕ που θα βγει σε λίγες μέρες, μια άλλη νέα προσφυγή που έχει κάνει ο δήμος της Θεσσαλονίκης, δεν πρόκειται να επηρεάσουν πλέον την πορεία του έργου. Το μέτωπο της σήραγγας και το μέτωπο των έργων είναι πλέον πεντακάθαρο, από τη Νέα Ελβετία μέχρι την αφετηρία, το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Θα διεξάγονται εργασίες στη Βενιζέλου, θα διεξάγονται εργασίες στη Βούλγαρη ή όπου αλλού, αλλά δεν πρόκειται αυτές οι εργασίες ούτε οι δικαστικές προσφυγές να επηρεάσουν ουδόλως την κατασκευή του έργου.

Συνεπώς, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, δεν υπάρχουν προσχήματα, δεν υπάρχουν εμπόδια, υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό και στη συνείδηση όλων μας: ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες που έχουν ταχθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Αυτή είναι λοιπόν, η νέα απόφαση. Και είναι μία απόφαση, η οποία κάθε φορά βγαίνει μέσα από τον διαρκή διάλογο και τις αντίθετες απόψεις. Όπως είπα και προηγουμένως, στην Ελλάδα σήμερα η πιο δύσκολη και σκληρή δουλειά δεν είναι να πείσεις τον άλλο. Η πιο δύσκολη δουλειά είναι να ακούσεις τον άλλον.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση