GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστε εμάς για να κυβερνήσει συνετά ο ΣΥΡΙΖΑ!.

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  Στην Ελλάδα διαθέτουμε πλέον μια δήθεν ακομπλεξάριστη, και ψευδο-πλουραλιστική δημοκρατία, σύμφωνα...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 

Στην Ελλάδα διαθέτουμε πλέον μια δήθεν ακομπλεξάριστη, και ψευδο-πλουραλιστική δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία ψηφίζοντας κάτι από ΝΔ ή κάτι από ΠΑΣΟΚ θα έχεις μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της διαπλοκής και της «σύνεσης»!

Οι πολιτικάντηδες με τους καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους και τους προεκλογικούς εκβιασμούς, που κατάντησαν τον δημοκρατικό πλουραλισμό κρύο ανέκδοτο, δεν ομιλούν πλέον για σύγκληση στο κέντρο, ούτε λένε ρητά και κατηγορηματικά την αλήθεια, εξαπατώντας ασφαλώς με τη στάση τους, όπως έπραξε πριν από τις βουλευτικές εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς: «Το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτο την θέλει την συγκυβέρνηση το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσουν στα μαλακά, για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν αλλά δεν θα γλυτώσουν. Δεύτερον, την συγκυβέρνηση την θέλουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τρίτον, την συγκυβέρνηση την θέλουν όλες οι δυνάμεις, μέσα ή έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη. Δεν μπορούμε φίλες και φίλοι, από την ύφεση να βγούμε μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν τον λαό. ‘Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτα. Για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε και για να σωθούν εκείνοι που μας χρεοκόπησαν»!

Όχι, τώρα που αντικειμενικά ολοκληρώθηκε ο «βιο-ιστορικός» κύκλος των κομμάτων της μεταπολίτευσης του 1974, και μια και δεν πρόκαναν οι διαπλεκόμενοι να στήσουν με πολιτικώς ορθόδοξο τρόπο άλλα κόμματα στη θέση των παλαιών, καθώς είχαν άλλες πιο επείγουσες εργασίες και έγνοιες, δεν θα ήταν δα και καταστροφή να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί η κυβέρνηση αυτή να εξαρτάται κοινοβουλευτικώς και διοικητικώς από όλους αυτούς που θαυμάσια περιέγραψε ο κ. Σαμαράς και επιπλέον ασφαλώς από τις πελατειακές βαρονίες της ΝΔ!

Έτσι υπηρετείται πλέον η σταθερότητα, όχι όπως μέχρι προχθές με ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις της δεξιάς ή της «δημοκρατικής παρατάξεως»! Τώρα η σταθερότητα του καθεστώτος υπηρετείται με κυβέρνηση της αριστεράς υπό δεξιά ομηρεία, με ρυθμιστή την μεγαλοδιαπλοκή! Έτσι καί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ευθύνη για την μη-εφαρμογή του προγράμματός της και την σημαντική απόκλιση από τους αναφερόμενους κοινωνικούς της στόχους και διακηρύξεις καί τα «βιο-ιστορικά» πτώματα θα διατηρήσουν την πολιτική τους ισχύ και τους ανθρώπους τους στα πόστα των λεγομένων opinion and decision-makers! Μετά από αυτό η διαπλοκή θα έχει την δυνατότητα να ξεπλυθεί, να αναδιοργανωθεί και να παραδώσει στην επόμενη γενιά (της), η οποία θα αναλάβει την αναπαραγωγή σε καθαρή λογιστικά και πολιτικά βάση της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής παθογένειας που οδήγησε στην σημερινή πτώχευση, φτωχοποίηση και πολιτισμική εξαχρείωση.

«Συνετά» δηλαδή πράγματα που δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται σε ένα «Ποτάμι»! Απαιτούνται και λίμνες και εξωθερμικές πηγές για να κατασκευαστούν μερικά ακόμη «ποτάμια» που θα οδηγήσουν τον έλληνα ψηφοφόρο στην όχθη της σύνεσης, η οποία ασφαλώς δεν έχει ταμπέλες, αλλά αποκλειστικά σημαιάκια ευκαιρίας, που θα προσελκύουν τον πολιτικώς τουρίστα-λουόμενο στον ίδιο του τον τόπο!

Αφορά, λοιπόν, μόνον στους έλληνες τουρίστες στο πολιτικό σύστημα της πατρίδας τους η αναδυόμενη αφήγηση «ψηφίστε εμάς για να κυβερνήσει συνετά ο ΣΥΡΙΖΑ»; Όχι, ασφαλώς! Πρωταρχικώς αφορά σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που βιώνουν την ανασφάλεια από τον κλονισμό του πελατειακού καθεστώτος που επί πολλές δεκαετίες ανέπτυξαν η δεξιά και η «δημοκρατική παράταξη» και στην ανασφάλεια του μηχανισμού της διαπλοκής που μοιάζει να επιβιώνει παρά την κρίση, πετυχαίνοντας να διατηρηθεί ζωντανός μέσα από μια διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, όπου δημοσιοποιούνται οι ζημίες από το σκάσιμο της φούσκας της προηγούμενης, στρεβλής ανάπτυξης, καθώς και από την πτώχευση αυτή καθ’ εαυτή και την μακροχρόνια ύφεση, ενώ διαμορφώνεται το θεσμικό καθεστώς ιδιωτικοποίησης των κερδών από την νέα διαδικασία συσσώρευσης.

Με μια κουβέντα η σεκιουριτοποίηση (: Securitization) του καθεστώτος ηγεμονίας της Ελλάδας, δομείται πλέον ως πολιτική αφήγηση με την ανοχή μιας κυβέρνησης της αριστεράς, υπό την κυβερνητική κηδεμονία του μηχανισμού της διαπλοκής και κυβερνητική εξάρτηση σε βαθμό ομηρίας από τους παπατζήδες της λεγόμενης κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς της χώρας μας.

Αξίζει να δοκιμάσει να κυβερνήσει υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες μια σύγχρονη αριστερά; Προφανώς όχι …και τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή θα έχουν όσοι αριστεροί, δημοκράτες και προοδευτικοί υπονόμευσαν την ειλικρινή, πραγματιστική και θεωρητικά καλοδομημένη προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουμε στην συγκρότηση ενός αδογμάτιστου, πλουραλιστικού, σοβαρού, σύγχρονου πολιτικά και έντιμου κοινωνικά Λαϊκού Μετώπου, για την θεμελίωση μιας διαδικασίας εκδημοκρατισμού και παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Ελλάδα, στη βάση της σοσιαλ-δημοκρατικής μεταρρύθμισης και του ευρωπαϊσμού.

Και τι να κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λαός αποφασίσει να φέρει αυτήν στην κυβέρνηση και να στηρίξει την διαπλοκή στην πραγματική εξουσία; Να φροντίσει τουλάχιστον να μην αναλάβει η ίδια την κυβερνητική εξουσία. Αν στις ερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός δεν υποστηρίξει την εργασία και ένα κοινωνικό Κράτος Δικαίου ενός social welfare system, στη θέση του άπληστου κεφαλαίου, του άξεστου οικονομικού φιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου συμφέροντος – αν ο έλληνας πολίτης δεν υποστηρίξει την κάθαρση και ένα κίνημα εναντίον της διαφθοράς, της πατρωνίας, την αναξιοκρατίας, των ουάου τουlifestyle, των σεμνοταπεινών ημετέρων και των διαπλεκομένων – τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν αντί να κυβερνήσει «συνετά» και «δεξιόστροφα», να μην κυβερνήσει καθόλου.

Η αριστερά στην Ελλάδα, αν δεν ακολουθήσει πορεία θεσμικού, ριζοσπαστικού εκδημοκρατισμού και εξολόθρευσης των δικτύων και θυλάκων της διαπλοκής στο κράτος και στην αγορά δεν θα έχει έννοια ύπαρξης ως κυβερνητικός παράγων. Και ανατροπή του καθεστώτος ηγεμονίας στην Ελλάδα δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις υποκρινόμενος πως δεν συμμάχησες με τον Γιάννη αλλά με τον Γιαννάκη, που σήμερα εμφανίζεται και αυτός «αντιμνημονιακός» και αμόλυντος από την «κόπρο του Αυγεία» μέσα στον οποίο ήταν βουτηγμένος μέχρι χθες!

Δυστυχώς για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, περιθώριο ηθικών εκπτώσεων δεν υπάρχει. Πολιτικές «εκπτώσεις» θα μπορούσαν ίσως να κατανοήσουν και να ανεχτούν όσοι από κάτι σαν κόμμα τον μετέτρεψαν σε πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, ηθικές όμως δεν νομίζω και μακάρι να έχω δίκιο! Η υπαγωγή του ΣΥΡΙΖΑ στις «δυνάμεις της σύνεσης», έτοιμες να συνεργαστούν κυβερνητικά με τις «δυνάμεις της συναίνεσης στο κέντρο», προσβάλουν πρωταρχικώς το ηθικό κέλυφος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν διαρραγεί αυτό προεκλογικώς, είναι βέβαιον ότι θα υποχωρήσει και το ίδιο το κόμμα αυτό αριθμητικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση