GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων ο Δήμος Βύρωνα

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βύρωνα: "Ενάντια στις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων στ...



Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βύρωνα:

"Ενάντια στις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων στον Βύρωνα τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με την 135/2014 απόφασή του, την οποία έλαβε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 11ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με την πρόταση-ψήφισμα που υιοθέτησε, το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα ζητά την οριστική αναστολή της σχετικής απόφασης, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών εναντίον των συγχωνεύσεων στα σχολεία της πόλης, αλλά και να εξετάσει τη δυνατότητα προσβολής των σχετικών αποφάσεων.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης-ψηφίσματος, έχει ως εξής: Να ανασταλεί οριστικά η απόφαση για καταργήσεις-συγχωνεύσεις και να παρθούν όλα τα άμεσα και απαραίτητα μέτρα χρηματοδότησης για την εξασφάλιση των λειτουργικών, κτιριακών και υλικοτεχνικών αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Να προχωρήσουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να αντιστοιχούν 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α΄ και Β΄ τάξης και 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες.

Να αποστείλει άμεσα την απόφασή του στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Οικονομικών και να εξετάσει την δυνατότητα προσβολής των αποφάσεων αυτών σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, μαζί με άλλους Δήμους και φορείς που έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες.

Να συμμετέχει και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών εναντίον των συγχωνεύσεων στα σχολεία μας."

1 σχόλιο

  1. Τα Πανεπιστήμια ειναι τόπος μόρφωσης των φοιτητών και ΟΧΙ γιάφκες των Διοικητικών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση