GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κατάινεν στη θέση του Όλι Ρεν

Ο πρώην πρωθυπουγός της Φιλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, αναλαμβάνει Επίτροπος Οικονομικών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη θέση του...


Ο πρώην πρωθυπουγός της Φιλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, αναλαμβάνει Επίτροπος Οικονομικών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη θέση του επίσης Φιλανδού, Όλι Ρεν.
Ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζπ ανακοίνωσε ότι η αντικατάσταση γίνεται ώστε ο Όλι Ρεν να πάει στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς εξελέγη ευρωβουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.
Ο Επίτροπος Οικονομικών έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής στην Ευρώπη και παρότι οι Επίτροποι διορίζονται όταν αναλαμβάνει η νέα Κομισιόν, η Φιλανδία επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση του Όλι Ρεν, γι»αυτό και μεταβαίνει στις Βρυξέλες ο Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος ούτως ή άλλως παραιτήθηκε για να αναλάβει πόστο στην Ευρώπη.
Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι ο διορισμός του Κατάινεν είναι προσωρινός και τα διαρκέσει έως το Νοέμβριο που θα αναλάβει η νέα Κομισιόν.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση