GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάτε πρωινό για να αδυνατίσετε

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Bath στη Μεγάλη Βρετανία εξέτασαν τον ρόλο που παίζει το καθημερινό πρωινό γεύμα στο ενεργειακ...



Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Bath στη Μεγάλη Βρετανία εξέτασαν τον ρόλο που παίζει το καθημερινό πρωινό γεύμα στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Στη μελέτη συμμετείχαν εθελοντές ηλικίας από 21 ως 60 ετών, τους οποίους οι ερευνητές χώρισαν σε δύο ομάδες και τους παρακολούθησαν για μια περίοδο έξι εβδομάδων.

Για τις ανάγκες της έρευνας η μία ομάδα έτρωγε καθημερινά πρωινό και πιο συγκεκριμένα κατανάλωνε περίπου 700 θερμίδες μέχρι τις 11 το πρωί, από τις οποίες οι 350 εξαντλούνταν μέσα στο πρώτο δίωρο από την ώρα που ξυπνούσαν. Αντίθετα, η άλλη ομάδα δεν έτρωγε τίποτα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι εθελοντές που ανήκαν στην ομάδα του πρωινού ήταν ενεργοί αμέσως μετά την κατανάλωσή του και υπολογίστηκε ότι έκαιγαν γύρω στις 442 θερμίδες σε αντίθεση με τους εκείνους που δεν έτρωγαν τίποτα και οι οποίοι έκαναν τις λιγότερες καύσεις. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι το πρωινό γεύμα τους βοηθούσε να ελέγξουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Ο δρ. James Betts από το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου Bath και βασικός ερευνητής της μελέτης ανέφερε: «Το βασικό εύρημα της έρευνας είναι ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή μειώνεται το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρωινό μάς γεμίζει ενέργεια και ευνοεί την κίνηση».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση