GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαμπιούς: Φυσικός ο αποκλεισμός Πούτιν

Οι Σύροι που ψηφίζουν σήμερα για τις προεδρικές εκλογές "έχουν την επιλογή μεταξύ του Μπασάρ και του Μπασάρ", σχολίασε ο Γ...


Οι Σύροι που ψηφίζουν σήμερα για τις προεδρικές εκλογές "έχουν την επιλογή μεταξύ του Μπασάρ και του Μπασάρ", σχολίασε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς εκφράζοντας εκ νέου λύπη για την "τραγική φάρσα".
"Είναι μια τραγική φάρσα. Οι Σύροι –ακόμη και οι Σύροι στις περιοχές που κυβερνώνται από το καθεστώς – έχουν να επιλέξουν μεταξύ του Μπασάρ και του Μπασάρ (. . .). Είναι απαράδεκτο.

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι ήδη γνωστά τα αποτελέσματα, πριν αρχίσει η ψηφοφορία", κατήγγειλε ο Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
"Ο κύριος αυτός που χαρακτηρίζεται «εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας» από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ δεν μπορεί να είναι το μέλλον του λαού του", πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός αποκαλώντας τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ "αξιοκαταφρόνητο πρόσωπο", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η εκλογή του Άσαντ, ο οποίος αναμετράται με δύο άγνωστους υποψήφιους που μάλλον εξυπηρετούν να θεωρηθεί έγκυρη η εκλογή του, θεωρείται αναμφίβολη, ενώ όλοι οι ψηφοφόροι τους οποίους έδειξαν τα επίσημα συριακά τηλεοπτικά δίκτυα ή ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσαν χωρίς περιστροφές ότι ψηφίζουν υπέρ αυτού.
Οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί έκαναν λόγο για "εκλογές αίματος" και οι ΗΠΑ για "απάτη", ενώ ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια έχει προκαλέσει το θάνατο 162.000 ανθρώπων.
Ο Φαμπιούς επανέλαβε ότι "ο στόχος αυτών που θέλουν δημοκρατία στη Συρία, είναι η επίτευξη – και αυτή είναι πολύ δύσκολη – μιας πολιτικής συμφωνίας".
Όπως δήλωσε, πρέπει να διεξαχθούν συνομιλίες με στελέχη της κυβέρνησης αλλά όχι με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, αντικειμενικό "σύμμαχο" τζιχαντιστικών ομάδων κατά την άποψη με το Φαμποιύς, παρότι αυτοί τον πολεμούν.
"Οι τρομοκρατικές ομάδες και ο Μπασάρ αλ-Ασαντ αλληλοενισχύονται σε κάποια μορφή τρομοκρατίας.
Στην πραγματικότητα, το καθεστώς δεν πολεμά τόσο τις τρομοκρατικές ομάδες αλλά τη μετριοπαθή αντιπολίτευση", την οποία πρέπει να υποστηρίξουμε, δήλωσε ο Φαμπιούς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Πούτιν και η G8
Στη ίδια συνέντευξη ο Φαμπιούς αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από τη G8 – που έγινε και πάλι G7, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία – και είπε ήταν φυσικός αλλά όχι "κατ» ανάγκην" οριστικός, όπως τόνισε παραμονή της συνόδου κορυφής της G7 στις Βρυξέλλες.
Ο Φαμπιούς ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα παραστεί το Σάββατο στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο.
"Στη Γαλλία υπάρχει μια παράδοση δεκαετιών, μια κάποιας μορφής συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά όταν μια χώρα προσαρτά μια άλλη, αυτό είναι κάτι που διεθνώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Ήταν φυσικό οι χώρες της G7 να δώσουν μεγάλη σημασία στο γεγονός σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας. Είναι κάτι που κάναμε και είχαμε λόγο να το κάνουμε", πρόσθεσε.
Ο αποκλεισμός από την G8 του Πούτιν είναι οριστικός; "Όχι απαραίτητα", εκτίμησε ο Φαμπιούς.
"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση με τον Πούτιν.
Είναι προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις της Απόβασης, κάτι που είναι φυσικό ιστορικά. Ο Φρανσουά Ολάντ θα δει τον πρόεδρο Πούτιν, τον πρόεδρο Ομπάμα και άλλους προέδρους, όπως επίσης τον πρόεδρο Ποροσένκο", υπογράμμισε ο Φαμπιούς.
Ο Πούτιν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Απόβασης της Νορμανδίας την Παρασκευή, όπου θα έχει κατ» ιδίαν συνάντηση με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Την προηγουμένη θα δειπνήσει με τον γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση