GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σταματήστε το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ…»

Σαφές μήνυμα στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ μεταφέ...



Σαφές μήνυμα στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ μεταφέρει το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπροσωπεία του οποίου βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και πραγματοποιεί σειρά επαφών για την επίδοση του αποτελέσματος του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Ταυτόχρονα, μεταφέρει την αποφασιστικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της Θεσσαλονίκης, της «Κίνησης 136» και των εργαζομένων της ΕΥΑΘ για την κλιμάκωση των ενεργειών έως την τελική δικαίωση, με την ανάκληση της παραχώρησης των υποδομών (δίκτυα, αντλιοστάσια, δεξαμενές, κ.λπ.) να μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα από τους δήμους.

Ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς άνοιξε με τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΕΔ-ΚΜ με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, τον οποίο επισκέφθηκε στα γραφεία του κόμματος, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Θετικό κλίμα σε Περισσό και ΠΑΣΟΚ

Στα γραφεία του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της «Κίνησης 136» και των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και παρέδωσαν στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Παράλληλα, την ενημέρωσαν για τις επόμενες κινήσεις των δήμων και των φορέων της πόλης για την ακύρωση των σχεδίων, και ζήτησαν την ενεργή συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα αυτόν. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας κ.Κουτσούμπας, «το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ή της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας μαχητικά φθηνό και ποιοτικό νερό για το λαό».

Θετικό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΕΔ-ΚΜ με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο συναντήθηκε αμέσως μετά. Ο Σ.Δανιηλίδης, αφού ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Ανδρουλάκη για τις έως τώρα κινήσεις των δήμων και των φορέων της πόλης, αλλά και για όλες όσες σχεδιάζονται, ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να ασκήσει δυναμικά το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και να συμβάλει αποφασιστικά στην οριστική εγκατάλειψη των σχεδίων για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει καμιά ιδιωτικοποίηση, ενώ τάχθηκε θετικά υπέρ της πρότασης της ΠΕΔ-ΚΜ για διαδημοτική διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, μοντέλο το οποίο έκρινε πετυχημένο με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως είπε.

«Ενημερώσαμε τις ηγεσίες των δυο κομμάτων και περιμένουμε απαντήσεις για τις επόμενες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς ηγέτες. Το θέμα έχει τεράστιες διαστάσεις και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε στην τύχη του. Ήδη παρουσιάζουμε το ισχυρό όπλο που είναι το ΟΧΙ του 98% των 218.000 πολιτών της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα. Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε όχι μόνο στα ελληνικά όργανα και δικαστήρια, αλλά σε όλα τα ευρωπαϊκά, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR/CCRE), ακόμη και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων οφείλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα του θέματος και να πράξουν τα πάντα ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ», δήλωσε ο Σ.Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τις ηγεσίες των κομμάτων για τις ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΕ στο συνέδριο των Ιωαννίνων κατά των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Σκληρό μήνυμα στο ΤΑΙΠΕΔ

Χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο της «Κίνησης 136» Κώστα Μαριόγλου και των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργο Αρχοντόπουλο και συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ στην οποία παρέδωσαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζητώντας αυτό να γίνει άμεσα σεβαστό και να σταματήσει κάθε πράξη και διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης παρουσίασε αναλυτικά τις ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίων της Ένωσης που τάσσονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
«Ο λαός της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στο δημοψήφισμα έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα που οφείλουν οι πάντες να λάβουν υπόψη πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση για το ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού. Το ηχηρό ‘‘ΟΧΙ’’ που είπαν οι πολίτες δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς», τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά για τις επόμενες κινήσεις των δήμων που είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά με κάθε μέσο και σε κάθε επίπεδο.
«Από την ερχόμενη Δευτέρα τα Δημοτικά Συμβούλια των 11 δήμων της Θεσσαλονίκης, που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις ανάκλησης των παλιών αποφάσεων με τις οποίες παραχωρήσαμε έτοιμες εγκαταστάσεις και δίκτυα στον πρώην ΟΥΘ. Οι δήμοι παραχώρησαν δωρεάν και ατελώς αυτές τις υποδομές σε μια κρατική εταιρεία ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους. Από τη στιγμή που η εταιρεία αυτή παύει να βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο, δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν ιδιώτη τις εγκαταστάσεις που έγιναν με χρήματα των δημοτών μας», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μανιατόπουλο και Γ.Εμίρη αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, τους ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις που είναι η προσφυγή στα αρμόδια δικαστικά όργανα, όπως και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι τον προβληματίζει τόσο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ, όσο και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη. «Είμαστε εκτελεστικός οργανισμός που καλούμαστε να υλοποιήσουμε πολιτικές αποφάσεις, αλλά είναι δεδομένο ότι οφείλουμε να σεβαστούμε αποφάσεις δικαστηρίων», σημείωσε ο κ.Μανιατόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση