GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γκίκας Χαρδούβελης καθάριζε τουαλέτες στο Χάρβαρντ για να καταφέρει να σπουδάσει

Γεννήθηκε στη φτώχεια, μεγάλωσε με στερήσεις και θυσίες. Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης, ξεκίνησε από τα Πο...



Γεννήθηκε στη φτώχεια, μεγάλωσε με στερήσεις και θυσίες. Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης, ξεκίνησε από τα Πούλιθρα Κυνουρίας, πήγε σχολείο στη  Θεσσαλονίκη και κατάφερε να σπουδάσει με υποτροφίες στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», έχοντας εκπαιδευτεί από τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου να αριστεύει για να διατηρεί την υποτροφία, ο Γκίκας Χαρδούβελης ήξερε καλά πως εκτός από το διάβασμα δεν είχε άλλα μέσα για να μπορέσει να τελειώσεις τις σπουδές του.
Στη Θεσσαλονίκη έζησε οικότροφος του Ανατόλια καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής του στο γυμνάσιο.
Όταν ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ και θα φύγει για Αμερική , ο πατέρας τους, εκτός από υπερηφάνεια για τον γιο του, το μόνο που μπορούσε να του προσφέρει ήταν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
«Όταν πήγα στο Χάρβαρντ δούλευα, αλλά αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό γιατί όλοι οι φοιτητές τότε δούλευαν για το χαρτζιλίκι τους. Μετά από μία ολιγοήμερα εμπειρία εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του πανεπιστημίου, βρήκα δουλειά στην καφετέρια της σχολής».
Στην Αμερική εργάστηκε και ως security, κάνοντας τις βραδινές βάρδιες.
«Νυχτοφύλακας δηλαδή», εξηγεί. «Έτσι, λοιπόν, απέκτησα και τη μυωπία μου», λέει ο νέος υπουργός Οικονομικών, «αφού όλη τη νύχτα αναγκαστικά διάβαζα και κοιμόμουν 6-8 το πρωί για να προλάβω να πάω στα μαθήματα».

2 σχόλια



  1. πολύ συγκινητικό!
    τι άλλο θα ακούσουμε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδιά ο Αλογοσκουφης που είναι .αυτός που έλεγε οτι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη . και αυτός είχε καλές σπουδές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση