GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκοκύπριοι ύψωσαν κυπριακή σημαία στα κατεχόμενα και συνελήφθησαν

Ζεύγος Τουρκοκυπρίων συνελήφθη στην Αμμόχωστο γιατί ύψωσε τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημά τους... Το κατοχικό καθ...



Ζεύγος Τουρκοκυπρίων συνελήφθη στην Αμμόχωστο γιατί ύψωσε τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημά τους...
Το κατοχικό καθεστώς τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «διατάραξης της ειρήνης».

Ο Κορέι Μπασντογκρουλτμάτσι και η Σινέλ Σεμέν Χουσεΐν αποφάσισαν να υψώσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατάστημά τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και αμέσως συνελήφθησαν.

Το ζεύγος, που αυτοπροσδιορίζεται ως «κύπριοι τουρκόφωνοι» και όχι «τουρκοκύπριοι», διαμαρτυρήθηκε επειδή, όπως είπαν, η κυπριακή σημαία μπορεί να κυματίζει στην Τουρκία, αλλά όχι στα Κατεχόμενα και μάλιστα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το ζευγάρι αναφερόταν στην τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων στη Μερσίνη της Τουρκίας, στους οποίους συμμετείχε η Κύπρος και η σημαία της κυμάτιζε μαζί με τις σημαίες όλων των άλλων χωρών. Στην έναρξη των αγώνων παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλληφθέντες κατήγγειλαν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και το «καταστροφικό», όπως το χαρακτήρισαν, εμπάργκο και την απομόνωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Η δίκη του ζεύγους ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου.
newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση