GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στεφάν Λάσμε: «Πιο γλυκό το φετινό»

Στεφάν Λάσμε είχε και φέτος καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Κι όπως δήλωσε στο sport-...



Στεφάν Λάσμε είχε και φέτος καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό. Κι όπως δήλωσε στο sport-fm.gr λίγο μετά τη στέψη, ο Γκαμπονέζος σέντερ βρίσκει πιο γλυκό το φετινό τρόπαιο από το περσινό.

Παράλληλα υποκλίνεται στον Δημήτρη Διαμαντίδη και τους φίλους του «τριφυλλιού», μιλά για την πίστη που έκανε τη διαφορά απέναντι στον καλύτερο σε σχέση με πέρσι Ολυμπιακό και θέτει μεγάλο στόχο για την επόμενη σεζόν τουλάχιστον την παρουσία στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στεφάν Λάσμε στον Χρήστο Ρομπόλη:
-Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στους τελικούς;
«Πιστεύω πως ήταν η επιθυμία. Νομίζω πως το θέλαμε περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε, αλλά ξέραμε πως μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αντιμετωπίσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κοιτάζαμε τη νίκη έστω και με έναν πόντο και καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

-Ήταν η νίκη στο ΣΕΦ αυτή που άλλαξε τα πάντα;
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα μου. Το να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του σε έναν αγώνα που θα του έδινε τον τίτλο είναι μεγάλη υπόθεση. Και πιστεύω πως ο φετινός Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον περσινό. Αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντικό το πρωτάθλημα για μας».

-Πέρσι κατακτήσατε τον τίτλο με 3-0. Φέτος δυσκολευτήκατε πολύ, αλλά μήπως ο φετινός τίτλος ήταν πιο γλυκός γιατί τα καταφέρατε παρότι βρεθήκατε να χάνετε με 2-1 και όντας με την πλάτη στον τοίχο;
«Σίγουρα ο φετινός τίτλος είναι πιο γλυκός. Τέτοιες δύσκολες νίκες και τέτοιοι τίτλοι είναι που σου δίνουν αυτοπεποίθηση σαν παίκτη. Δεν έχεις τέτοιες εμπειρίες σαν αυτές συχνά και είναι αυτές που σου δίνουν δύναμη για να χτίσεις μια καλύτερη ομάδα στο μέλλον».

-Αποδείχτηκε ότι το πιστεύατε πολύ αυτό το πρωτάθλημα, ακόμη κι όταν οι περισσότεροι σαν είχαν ξεγραμμένους…
«Σαν παίκτης πρέπει πάντα να πιστεύεις. Ακόμη κι αν δεν είσαι σπουδαίος, μπορείς να αισθάνεσαι έτσι και να μεταφέρεις αυτή την πίστη στους συμπαίκτες σου. Όταν ο Διαμαντίδης είναι σε καλή κατάσταση και έχει αυτοπεποίθηση, αυτό το αίσθημα μεταδίδεται σε όλους. Ένας παίκτης μπορεί να παρασύρει και τους υπόλοιπους».

-Η συμβολή του κόσμου πόσο καθοριστική ήταν;
«Είναι φανταστικοί. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος έρχεται για να παίξει στον Παναθηναϊκό είναι οι φίλαθλοί του. Όλοι για αυτούς μιλούν. Το να τους έχεις στο πλευρό σου και να είναι μέλος μιας οικογένειας είναι σπουδαίο».

-Νταμπλ πέρσι, νταμπλ και φέτος, αλλά στην Ευρωλίγκα δεν καταφέρατε να φτάσετε ξανά πέρα από τα προημιτελικά. Είναι αυτός ο μεγάλος στόχος για τη νέα σεζόν;
«Είναι μεγάλος στόχος για μένα προσωπικά, αλλά και για την ομάδα γιατί πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ήμασταν σε Final Four και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει συνηθίσει σε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη. Τώρα δεν είναι ώρα για αυτά όμως. Έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι για να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση