GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κύπρος σχεδιάζει να αγοράσει ραντάρ για την επιτήρηση της ΑΟΖ

Κοντά σε λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και τις δυνατότητες ελέγχου και επιτήρησης της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης...


Κοντά σε λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και τις δυνατότητες ελέγχου και επιτήρησης της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΡΙΚ, αναμένονται σύντομα εξελίξεις στα μέσα επιτήρησης και κυρίως αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος ραντάρ.
Εξάλλου, δρομολογείται συμπλήρωση και εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου, που αφορά στα πάντα γύρω από τους υδρογονάνθρακες. Στις 3 Ιουλίου αναμένεται η ψήφιση από τη Βουλή δύο σημαντικών τροποποιητικών νομοσχεδίων, ενώ θα προωθηθούν άλλα που να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και την πόντιση αγωγών.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι, όπως διαμορφώνονται οι περιφερειακές εξελίξεις, δημιουργούνται πολύ σημαντικές και θετικές συγκυρίες για την Κύπρο, ώστε να καταστεί εφικτός ο στρατηγικός στόχος της αξιοποίησης του υποθαλάσσιου πλούτου της.
Ακόμα, οι περιφερειακές εξελίξεις υποβοηθούν τις ενεργειακές συνεργασίες χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, με κεντρικό άξονα την Κύπρο. Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές επαναβεβαιώνουν ότι παραμένει αμετάθετος ο στόχος δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση