GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα καταδίκη των διεφθαρμένων από τον πάπα Φραγκίσκο

Σε νέα, απερίφραστη καταδίκη των εμπόρων όπλων και όσων υποκύπτουν στην διαφθορά προχώρησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την...



Σε νέα, απερίφραστη καταδίκη των εμπόρων όπλων και όσων υποκύπτουν στην διαφθορά προχώρησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

«Οι διεφθαρμένοι, οι δουλέμποροι και όσοι παράγουν όπλα είναι έμποροι θανάτου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Κυρίου», δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Απευθυνόμενος στους 35.000 πιστούς που σήμερα το πρωί γέμισαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «είμαι βέβαιος πως, αν σας κάνω την ερώτηση: πόσοι από εσάς είναι έμποροι όπλων; Θα μου απαντήσετε κανείς! Διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται να ακούσουν τον λόγο του Θεού, παράγουν όπλα και είναι έμποροι θανάτου».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι δεν είναι τυχαίο το ότι ο πάπας, διακόπτοντας την ανάγνωση γραπτού κειμένου και δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκκλησή του, θέλησε να αναφερθεί στην διαφθορά και στο εμπόριο όπλων, τρεις μόλις ημέρες μετά την προσευχή, την «επίκληση της ειρήνης», η οποία οργανώθηκε στους κήπους του Βατικανού με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των προέδρων του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο ποντίφικας θεωρεί προφανώς, αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, ότι οι έμποροι και παραγωγοί όπλων έχουν συγκεκριμένες ευθύνες στην όλη, τραυματική πορεία του Μεσανατολικού ζητήματος.

«Όσοι αφήνουν τους άλλους να τους διαφθείρουν, νομίζετε ότι θα μπορέσουν να είναι ποτέ ευτυχισμένοι; Όχι! Διότι το αποτέλεσμα της διαφθοράς αυτής , τελικά, έχει διαφθείρει και την ίδια την καρδιά τους», κατέληξε ο Αργεντινός πάπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση