GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων πέρασε στα χέρια Τράπεζας της Ελλάδος και Στουρνάρα

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις, για τα Ταμεία Ασφάλισης και τις «μικρές ΔΕΗ», έκανε ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ...



Δύο σημαντικές παρεμβάσεις, για τα Ταμεία Ασφάλισης και τις «μικρές ΔΕΗ», έκανε ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ...
στην σημερινή (24.06.14) τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ για τα Ταμεία:

«Για Ταμεία Ασφάλισης, ξεκινώντας από το ΙΚΑ και καταλήγοντας στο ΝΑΤ, έρχονται νέες εφιαλτικές εποχές, καθώς η Ταμειακή τους διαχείριση ανατέθηκε με το ΦΕΚ 1636/20.06.14 στην Τράπεζα της Ελλάδος!
Δεν θεωρώ, καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αμέσως μόλις τοποθετήθηκε ο νέος Διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας!
Υπενθυμίζω, επίσης, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, επί Προβόπουλου, ήταν εκείνη η οποία σακάτεψε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων με το άγριο PSI και χωρίς να ερωτηθούν τα Ταμεία.

Υπενθυμίζω επιπλέον, ότι η μετοχική σύνθεση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ελέγχεται από το ελληνικό κράτος. Το μέγιστο πλειοψηφικό πακέτο είναι στα χέρια τρίτων, κυρίως αλλοδαπών «επενδυτών», ανάμεσά τους ο Ρότσιλντ».

Σε ό, τι αφορά στις «μικρές ΔΕΗ» ο Τέρενς Κουίκ τόνισε:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αμετακίνητοι στα προβλεπόμενα από το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, ότι Ενέργεια και Νερά ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. Είναι Εθνικός πλούτος, στρατηγικής σημασίας και ειδικότερα για την Ενέργεια, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με ειδικές συνοριακές και γεωπολιτικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, είμαστε εντελώς αντίθετοι και με την πώληση των κοιταγμάτων λιγνίτη και γενικώς του όποιου ορυκτού πλούτου της Πατρίδας μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να αναφερθώ και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, την οποία η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει, μαζί με τα ορυχεία της, όπως αυτό στην Καστοριά και μάλιστα σε επιχείρηση, η οποία ανήκει και εδρεύει στα Σκόπια!

Στο θέμα της Ενέργειας εντάσσω και το μεγάλο ζήτημα των φωτοβολταϊκών πάρκων ή μικρότερων μονάδων, των οποίων οι επενδυτές, ακόμη και αγρότες, κινδυνεύουν να υποστούν τα ίδια που συνέβησαν στο Κραχ του Χρηματιστηρίου το 1999.

Τέλος, υπογραμμίζω και τις αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως στην Καβάλα, για το LNG. Στην Καβάλα, όπου την άλλη Πέμπτη 03/07/14 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα εκπροσωπήσει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η συνάδελφος Μαρία Κόλλια.

Εγώ, δυστυχώς, θα βρίσκομαι στο Αζερμπαϊτζάν, στην θερινή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, που περιλαμβάνει και ζωτικής σημασίας πράγματα για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπως λαθρομετανάστευση και θέματα σχετιζόμενα με τις γεωστρατηγικοπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, λόγω Ουκρανίας και Κριμαίας
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση