GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνείται να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ο στρατιώτης που απελευθερώθηκε από τους Ταλιμπάν

Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει πως δεν πρόκειται να απολογηθεί επειδή δε συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο...



Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει πως δεν πρόκειται να απολογηθεί επειδή δε συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο για την απελευθέρωση του λοχία Μπόου Μπέργκνταλ, ο νεαρός στρατιώτης που επέστρεψε στις ΗΠΑ έπειτα από πέντε χρόνια αιχμαλωσίας από τους Ταλιμπάν βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ο Μπέργκνταλ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Αφγανούς Ταλιμπάν το 2009 και αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από αμφιλεγόμενη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων με βάση την οποία απελευθερώθηκαν πέντε μαχητές των Ταλιμπάν που ήταν έγκλειστοι στο Γκουαντάναμο, αρνείται να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον Independent δεν έχει μιλήσει με τους συγγενείς του και δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά να συναντηθεί μαζί τους.

Παρότι η αδελφή του, του έστειλε επιστολή εκείνος δεν έχει ακόμα απαντήσει, τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του θεωρείται καλή.

Ο νεαρός στρατιώτης κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του από τους Ταλιμπάν, τον είχαν βασανίσει, γρονθοκοπήσει και κρατήσει στο απόλυτο σκοτάδι όταν επιχείρησε να διαφύγει.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με απειλές που δέχονται οι γονείς του Μπέργκνταλ, έπειτα από την απελευθέρωση του γιου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση