GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική «Μπανανίας» με ΣΕΦ;

Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιάδης, Συνταγματάρχης ε.α. Μια εικόνα, μια φωτογραφία ή ένα απλό σχέδιο, πολλές φορές αποκαλύπτει. «...



Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιάδης, Συνταγματάρχης ε.α.

Μια εικόνα, μια φωτογραφία ή ένα απλό σχέδιο, πολλές φορές αποκαλύπτει. «Μια εικόνα 1000 λέξεις»...
Στη Χώρα της «Μπανανίας», ξεχωρίζουν δύο Πόλοι. Ο Αριστερός και ο Δεξιός. Ο 3ος Πόλος (το Κέντρο), έχει απορροφηθεί είτε προς Αριστερά είτε προς Δεξιά και είναι πλέον ανύπαρκτος.

Ο Πόλος της Αριστεράς ή αν θέλετε της Κέντρο-Αριστεράς.
Έγκαιρα, άμεσα και με διορατικότητα, αντικατέστησε το ηγεμονικό κόμμα (ΚΑΚΑΣΟΡ), με ένα πολυμορφικό, διάχυτης και απροσδιόριστης προέλευσης, που μέχρι πρότινος, βρισκόταν στα όρια παραδοχής του ή μη. Ένα κόμμα, που όπως διαφαίνεται και στο σχεδιάγραμμα, πρόκειται να κυβερνήσει στο εγγύς μέλλον. Ένα κόμμα που ξεπέρασε τις πρόσφατες δοκιμασίες και με «ταχύτητα φωτός», διαγράφει το πολιτικό σκιώδες παρελθόν και μεταλλάσσεται σε φιλοευρωπαϊκό-φιλοαμερικανικό κόμμα.
Συνταγή, ακριβώς η ίδια με του τέλους του 20ου αιώνα (ΚΑΚΑΣΟΡ). Συνταγή, που πέτυχε τότε, άσχετα που μας οδήγησε Σήμερα !!

Ευρεία χρήση προσωπικοτήτων της εν ζωή Γενιάς του Εμφυλίου και των «παιδιών του Πολυτεχνείου».

Πιθανά συμπεράσματα ;
- Οι ψηφοφόροι της Αριστεράς ανέδειξαν τον «Αετό» τους.
- Δικαιολογείται η ξαφνική ύπαρξη της «συκιάς», «ελιάς», «ροδακινιάς», του «χείμαρρου» και της «ποταμιάς», με μοναδικό σκοπό στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές, ο Πόλος αυτός να μην διαθέτει «Αετό».
Ο Πόλος της Δεξιάς ή αν θέλετε, της Κεντρο-Δεξιάς.
Μόνο που κοιτάζουμε το σχεδιάγραμμα μειδιάζουμε. Γεμάτο «κοτέτσια», με «ξεπουπουλιαμένους κόκορες» και «κοκορομαχίες».
Κάποιοι αρκούνται στο ρόλο....της «κότας».

Κάποιοι άλλοι διερωτώνται, ονειροβατούν και περιμένουν σαν τον «από μηχανής Θεός», την εμφάνιση του δικού τους «Αετού», από υλικό παλιό, σκιώδες και φθαρμένο.

Και κάποιοι άλλοι, θεωρούν τον «Αετό» υπαρκτό αλλά «φυλακισμένο» και φρουρούμενο από «κόκορες».
Πιθανά συμπεράσματα ; .....Συμπληρώστε εσείς.
Για να μας γίνει κατανοητή η διαφορά μεταξύ «Αετού» και «Κόκκορα» στη πολιτική της «Μπανανίας» σας προτρέπω να θυμηθούμε ένα Ποίημα του Αλ. Φωτιάδη.

«Αετός στο Κοτέτσι»
Τον Αετό τον έκλεισαν μέσα σε ένα κοτέτσι
Κι ο κόκορας τον ρώτησε: «Γιατί πικραίνεσαι έτσι,που τα έχεις όλα τώρα;
Και το νερό στο τόπο του, και το φαϊ στην ώρα.
Και στα κατσάβραχα δεν πας, όπου στο τέλος μεσ’ στα καλά καθούμενα να φας κανένα βέλος.

Για πες τι σου λείπει και όλο σε δέρνει η λύπη και την καρδούλα σου χαλάς ;»
Κι’ εκέινος τ’ αποκρίθηκε: «Σαν Κόκορας μιλάς»

1 σχόλιο

  1. OI ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΨΟΦΙΣΑΝ. ΤΙΣ ΨΟΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. ΧΑΘΗΚΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΗΘΙΚΗ
    Η ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΗΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ.ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΕΣ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΖΑΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ; ΣΙΩΠΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΔΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση