GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Μαυρογιάννη - Οζερσάι. Tι συζήτησαν...

Tο περιουσιακό, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Ελληνοκύπρ...



Tο περιουσιακό, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα σε συνέχεια συνάντησης των ηγετών στις 2 Ιουνίου, όπως γράφει το offsite.com.cy.

Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, κατέθεσε έγγραφο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τ/κ πλευρά για τη νομοθετική εξουσία.
Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου με θέματα συζήτησης την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ιθαγένεια και τις εξουσίες της κεντρικής κυβέρνησης καθώς και την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στις 23 Ιουνίου.

Επιπλέον, σημείωσε, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντησή μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δυο πλευρών για το περιουσιακό.

Σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ στην Κύπρο Μισέλ Μποναρντό, "ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι συναντήθηκαν σήμερα στην Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ".

"Οι διαπραγματευτές έδωσαν συνέχεια στη συνάντηση των ηγετών που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2014, και συνέχισαν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το περιουσιακό, την ομοσπονδιακή νομοθετική εξουσία και την ομοσπονδιακή εκτελεστική εξουσία. Αντάλλαξαν γραπτές προτάσεις για διαφορετικά θέματα και επίσης συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά το Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 στην Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών", σημειώνει ο κ. Μποναρντό.

Προσθέτει ότι "στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών για το περιουσιακό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση