GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευαισθητοποίηση των ενηλίκων και παιδιών για τη συμπεριφορά προς τα ζώα

Σε υλοπίηση εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αμαρουσίου, θα προχωρήσει με τη νέα σχολική ...



Σε υλοπίηση εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αμαρουσίου, θα προχωρήσει με τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συνεργασία του νεοσύστατου Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α) και της SAPT Hellas,
της πανελλήνιας δράσης για αδέσποτα ζώα και σκύλους θεραπείας.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων που υλοποιεί η SAPT Hellas με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού και της αγάπης για τα αδέσποτα ζώα αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού θεραπευτικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα ζώα ακόμα και σε θέματα Υγείας.
Με την έναρξη της εκδήλωσης, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μετέφερε η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στη φιλοζωική πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από το πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα που εδώ και χρόνια εφαρμόζει, και ευχήθηκε στον νεοσύστατο φιλοζωικό σύλλογο καλή επιτυχία στους σκοπούς του και να συμβάλει εποικοδομητικά στην ανάπτυξη φιλοζωικών αισθημάτων στη νεολαία της πόλης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ομάδας SAPT κ. Οικονόμου, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο την ευαισθητοποίηση ενηλίκων και παιδιών όσον αφορά στην ορθή και ακίνδυνη συμπεριφορά προς τα ζώα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημαντική θεραπευτική δράση που μπορεί να αναπτυχθεί με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την αντιμετώπιση προβλημάτων αυτισμού και νευρικής φύσης σε παιδιά.
Η πρόεδρος του νεοσύστατου Σω.Φι.Α Πέννυ Δαμιανού, με τη σειρά της, μίλησε με θερμά λόγια για την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα με την υπηρεσία για τα αδέσποτα ζώα, ευχαριστώντας, παράλληλά, τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, για την υποστήριξη στο έργο του σωματείου, που πλέον μετά και την επισημοποίηση της σύστασής του μπορεί να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία για σεμινάρια στα σχολεία της πόλης για την εμπέδωση φιλοζωικής συνείδησης στα παιδιά, την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας μας, με στόχο τη μύηση της νέας γενιάς στο να περιβάλλει με σεβασμό και αγάπη τα ζώα και να μπορεί να συμβιώνει αρμονικά μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση