GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση από βομβίστρια-καμικάζι

Μια γυναίκα διέπραξε μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο η ίδια κι ένας στρατιώτης έξω από ένα στρατόπεδο ...


Μια γυναίκα διέπραξε μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο η ίδια κι ένας στρατιώτης έξω από ένα στρατόπεδο στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε ο στρατός, ενώ προεστοί ανέφεραν ότι ο απολογισμός των θυμάτων από μια σειρά επιθέσεων ανήλθε στους 110 νεκρούς.
Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση ή αυτές της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι υποψίες των αρχών βαρύνουν την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε τοποθετήσεις βομβών και άλλες ενέργειες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.
Στρατιώτες σταμάτησαν τη γυναίκα όταν προσπάθησε να μπει στο στρατόπεδο με εκρηκτικά κρυμμένα κάτω από τα ρούχα που φορούσε, ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.
Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια και ο στρατιώτης που προσπάθησε να της κάνει σωματική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ένας έμπορος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι άκουσε «έναν δυνατό κρότο και κατόπιν μαύρος καπνός γέμισε την περιοχή. . . Είδαμε τους στρατιώτες να μεταφέρουν πτώματα».
Αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για τρεις ως πέντε νεκρούς.
Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ —η οποία βρέθηκε στους τίτλους των ειδήσεων παγκοσμίως όταν προχώρησε στην απαγωγή 200 και πλέον μαθητριών τον Απρίλιο— αντεπιτίθεται στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει ο στρατός στο βορρά, εντείνοντας την πίεση στον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν και το στρατό.
Εξάλλου τοπικοί αξιωματούχοι και προεστοί στην πολιτεία Μπόρνο, που γειτονεύει με τη Γκόμπε, είπαν στους δημοσιογράφους ότι ενταφιάστηκαν 110 σοροί θυμάτων των επιθέσεων σε εννιά χωριά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, δίνοντας τον πρώτο λεπτομερειακό απολογισμό νεκρών.
«Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Υπάρχουν ακόμη σοροί που κείτονται στα δάση γύρω από τις κοινότητες αυτές. Πολλοί από τους ανθρώπους που διέφυγαν για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις είναι ακόμη εκεί έξω, έχουν χαθεί», δήλωσε ο Άλι Εντούμε, ένας γερουσιαστής ο οποίος εκπροσωπεί το νότιο τμήμα της πολιτείας Μπόρνο.
Ο προεστός Λαουάν Άμπα Κακά δήλωσε ότι έγιναν οι κηδείες 42 θυμάτων από το χωριό Αταγκάρα, 24 από το χωριό Αγκαντζάρα, 20 από το χωριό Αγκαπαλάουα και μικρότεροι αριθμοί από άλλα χωριά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση