GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα για υποβρύχια και εκλογή Προέδρου

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η χθεσινή δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κα...



Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η χθεσινή δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα η αναφορά του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Απελπιστικός και απελπισμένος ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει την στρατηγική ήττα του στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές πίσω από μια ακόμη τυφλή και τεχνητή έφοδο χωρίς στόχο. Πρόκειται για τη μέθοδο της «εφόδου – σημειωτόν» που έχει ανακαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ μένοντας κολλημένος στο ανυπέρβλητο πλαφόν του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Τώρα φοβούνται ότι η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο και άρα θα ολοκληρωθεί και θα αποδώσει αποτελέσματα η πορεία της εξόδου από την κρίση. Δεν μπορούν να κρύψουν πια την επιθυμία τους η χώρα να βρίσκεται μέσα στο μνημόνιο, με χρέος μη βιώσιμο μόνο και μόνο για να έχουν οι ίδιοι λόγο πολιτικής ύπαρξης. Γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια η εθνική μισαλλοδοξία, η υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Αλλά αυτό γίνεται πια επί ματαίω.

Άρχισαν άλλωστε οι σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες και αμφισβητήσεις από όσους κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπερβεί τις αντιφάσεις του.

Μέσα σε αυτό το αδιέξοδο επανέρχονται σε ένα θέμα που τον Δεκέμβριο του 2013 τους οδήγησε σε δεινή κοινοβουλευτική ήττα. Την ώρα που στη Βουλή (μόλις τον Απρίλιο φέτος) ουσιαστικά αποδέχονται και υπερψηφίζουν αναδρομικά το νόμο 3885/2010 για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέλουν - λένε- να συσπειρώσουν σε αυτό το θέμα βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ώστε έτσι να αποτραπεί και η διαμόρφωση πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας! Ωραίος και λογικός συνδυασμός! Για να είσαι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδέχεσαι τις ξεκάρφωτες συκοφαντίες και να μην ψηφίζεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας, άρα να ευτελίζεις και τη δημοκρατία και την αλήθεια.

Αφού συνεπώς θέλουν να τορπιλίσουν τους θεσμούς και την σταθερή πορεία της χώρας χρειάζονται «υποβρύχια». Όχι όμως κανονικά, όπως το «Παπανικολής» ,το καμάρι του Στόλου, άλλα υποβρύχια λάσπης. Στην επιφάνεια της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν τα καταφέρνουν άλλωστε.

Στις 18 Δεκέμβριο 2013 στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία απορρίφθηκε πανηγυρικά η προκλητική, συκοφαντική και αβάσιμη πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είδαμε ποιοί ακολούθησαν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύμμαχοι του των ΑΝΈΛ, οι χρυσαυγίτες και οι τυχοδιώκτες αποστάτες που περιμένουν να τους δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια του με κριτήρια αμιγώς «ιδεολογικά».

Διάλεξαν πάλι λάθος θέμα και λάθος άνθρωπο. Καθιστούν κεντρικό τους αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, που τους πονάει γιατί είναι ο πυλώνας της σταθερότητας και επιμένουν στη μόνη περίοδο στην μακρά ιστορία των υποβρυχίων που έβαλε σε τάξη το ζήτημα με απόλυτη κοινοβουλευτική διαφάνεια. Αν κάτι επιτέλους υπήρχε την περίοδο 2010 -2011, θα το είχαν βρει τόσο που ψάχνουν και ψάχνονται. Απλώς την πάτησαν κάνοντας λάθος επιλογή, αλλά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν πολιτικά και γιατί στο εσωτερικό τους προφανώς επικρατούν οι εκφραστές της τυφλής και εμπαθούς πολιτικής υστερίας που αιχμαλωτίζουν όλο το ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όμως πήγαν να στήσουν ένα ψευδές σκηνικό εμπλέκοντας εισαγγελικούς λειτουργούς. Το ζήτημα αποσαφηνίστηκε άμεσα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, αλλά η χυδαία εκμετάλλευση εκ μέρους του κ. Τσίπρα δεν σταματά γιατί παρασύρεται από τη δυναμική του θράσους της.

Υπάρχει συνεπώς σοβαρό θεσμικό ζήτημα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος. Θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα έχουν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη ευκαιρία να δουν την ποιότητα των επιχειρημάτων και του πολιτικού λόγου της ηγεσίας τους και των εμπίστων της που την οδηγούν από λάθος σε λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση