GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα κινητοποίηση απόψε στη Πάτρα κατά της Χρυσής Αυγής από κατοίκους στην Παντάνασσα

Kαι νέα κινητοποίηση προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στην εγκατάσταση των γραφείων της Χρυσής Αυγής σ...



Kαι νέα κινητοποίηση προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στην εγκατάσταση των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή τους, προγραμματίζουν για απόψε και ώρα 7 μ.μ. οι κάτοικοι της Παντάνασσας.
Την περασμένη εβδομάδα, αλλά και την Κυριακή δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν την αντίδρασή τους στη μεταφορά των γραφείων.
Σήμερα στόχος είναι να ενημερωθούν για τις όποιες εξελίξεις, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «επί τα πρόσω» μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Παντάνασσα το βράδυ της Κυριακής, εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει:
«Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη παρουσία κόσμου, η προβολή του ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” που είχε αποφασιστεί στην πρώτη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πλατεία την Πέμπτη το βράδυ.
Τότε, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, γείτονες, αλληλέγγυοι, αντιφασίστες και συλλογικότητες αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια σειρά κινητοποιήσεων για να εναντιωθούν στην παρουσία της χρυσής αυγής στη γειτονιά και να διώξουν τα γραφεία της από εκεί, αλλά και από παντού, αφού ο φασισμός δεν πρέπει να παίρνει χώρο για να σπείρει το μισάνθρωπο δηλητήριο του πουθενά.
Ήδη από τις 8 το απόγευμα δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να μαζεύονται στην πλατεία της Παντάνασσας, την ώρα που λίγα μέτρα παραπέρα μερικοί ταλαίπωροι νεοναζί και γεροντοφασίστες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Όταν έλαβαν άμεση απάντηση από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία με αντιφασιστικά συνθήματα, οι περισσότεροι από δαύτους σηκώθηκαν κι έφυγαν, ενώ όσοι έμειναν φρόντισαν να κατεβάσουν τα ρολά και να κρυφτούν, πραγματοποιώντας την ομιλία τους στα κρυφά. Όλα αυτά, προστατευόμενοι από μια διμοιρία ματ, καμια δεκαριά οπκίτες, ασφαλίτες, καπελάκηδες, μηχανές της ομάδας δι.ας κλπ που είχαν πραγματοποιήσει κλοιό περιμετρικά των γραφείων τους για να τους επιτρέψουν να βρίσκονται ανενόχλητα εκεί.
Η προβολή ξεκίνησε κατά τις 9.30 και ολοκληρώθηκε στις 11 περίπου με συμμετοχή 150-200 ατόμων, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη το απόγευμα στις 7 όπου θα πραγματοποιηθεί νέα λαϊκή συνέλευση για να συζητηθούν και να αποφασιστούν επόμενες κινήσεις, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι για να αποκτήσει η γειτονιά ζωή. Θέλουμε γειτονιές αυτοοργάνωσης κι αλληλεγγύης μεταξύ όλων των φτωχών και των καταπιεσμένων, χωρίς φόβο, κανιβαλισμό, ρατσισμό και καταστολή.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΗ στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Παντάνασσας
για να συζητήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, να ενημερωθούμε για τις όποιες εξελίξεις, να γνωριστούμε
θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση