GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να κηρυχθούν οι Σέρρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Να κηρυχθούν οι Σέρρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν παραγωγοί του νομού, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια, ...



Να κηρυχθούν οι Σέρρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν παραγωγοί του νομού, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια, ευρωπαϊκά και μη, που... θα τους δώσουν τη δυνατότητα επισκευάσουν τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών στις επιχειρήσεις και στον εξοπλισμό τους.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο παραγωγός Ιωάννης Παναγής ανέφερε πως το «το 1956 ήταν η τελευταία φορά που έριξε χαλάζι μεγάλου μεγέθους στην περιοχή και σύμφωνα με τον πατέρα μου δεν ήταν ούτε τόσο μεγάλης έντασης ούτε όμως και μεγέθους».

Ο παραγωγός Παύλος Αραμπατζής επεσήμανε ότι κυρίως χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες στα παραλίμνια χωριά του νομού και ειδικότερα από την Πεπονιά μέχρι και το Γάζωρο. Από την κακοκαιρία επλήγησαν σιτηρά, καπνά, καλαμπόκι, ηλιόσπορος, σιτάρια, βαμβάκι, κηπευτικά, καρπούζια και η μηδική καλλιέργεια.

Στο μεταξύ, συνεργεία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) επισκέπτονται από το πρωί περιοχές της Β. Ελλάδας, με επικεφαλής τον διοικητή Βασίλη Έξαρχο, προκειμένου να αποτιμήσουν τις ζημιές, ώστε να προχωρήσει γρήγορα και το θέμα των αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση