GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Συζήτησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας την κατάσταση στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν αργά το βράδυ της 19ης Ιουνίου διεξήγαγε μια έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Ασ...



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν αργά το βράδυ της 19ης Ιουνίου διεξήγαγε μια έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS με αναφορά στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του επικεφαλής του κράτους ,Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Το κύριο θέμα της ημερήσιας ατζέντας υπήρξε η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ", δήλωσε.

Επίσης, ο Πούτιν έκανε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Πιότρ Ποροσσένκο. Όπως ανέφερε ο Πεσκόφ, "κατά τη συζήτηση των τρεχουσών υποθέσεων των ρωσοουκρανικών σχέσεων ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στη σημασία της διακοπής των πυρών στις περιοχές της σύγκρουσης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας με στόχο την επίτευξη της ζωτικής ρύθμισης της σύγκρουσης ".

Ο Ποροσσένκο με τη σειρά του ενημέρωσε τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους για τις βασικές αρχές του σχεδίου του για τη ρύθμισης της κατάστασης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. "Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την υλοποίηση του σχεδίου αυτού πρωταρχική σημασία θα δοθεί στην επίλυση των κύριων προβλημάτων που προκάλεσαν αποφασιστικές διαμαρτυρίες του πληθυσμού σε περιοχές ", ανέφεραν στο γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, την Πέμπτη ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Φρανσουά Ολλάντ και Άγγελα Μερκελ. Συζητήθηκαν πιθανές επιπτώσεις σε περίπτωση που το Κίεβο διακόψει τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του προβλήματος της πληρωμής των χρεών για τις προμήθειες του φυσικού αερίου για την οικονομία και την ασφάλεια στον ενεργειακό τομέα της Ευρώπης.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την συνεχιζόμενη πολεμική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

"Εκφράστηκε η ελπίδα ότι οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Κιέβου για την πρόθεση της να σταματήσει τη βία και να αρχίσει ο πανεθνικός διάλογος θα πραγματοποιηθούν άμεσα ", επισήμαναν στο γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση