GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας θέλει τη σύλληψη των υπαίτιων του ξυλοδαρμού νεαρού Ρομά

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας κάλεσε τις γαλλικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προσαχθούν ενώπιον της δικα...



Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας κάλεσε τις γαλλικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες της βάναυσης επίθεσης εναντίον ενός 16χρονου Ρομά κοντά στο Παρίσι.

Το Βουκουρέστι «αναμένει ότι οι γαλλικές αρχές θα λάβουν όλα τα μέτρα ούτως ώστε να αναγνωριστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι» του βίαιου ξυλοδαρμού του ανηλίκου, ο οποίος φέρεται ότι κατάγεται από τη Ρουμανία, τονίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πηγές του υπουργείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι το Βουκουρέστι περιμένει ακόμη από το Παρίσι να επιβεβαιώσει εάν ο ανήλικος είναι όντως Ρουμάνος, όπως μετέδωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός ζούσε με την οικογένειά του σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Πιερφίτ-σιρ-Σεν, στα βόρεια προάστια του Παρισιού. Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς την περασμένη Παρασκευή ξυλοκοπήθηκε άγρια από μια ομάδα περίπου 10 ανθρώπων που τον θεωρούσαν ύποπτο για διάρρηξη.

Οι ρουμανικές αρχές «διαπιστώνουν με μεγάλη ανησυχία ότι τέτοιες πράξεις ακραίας βίας σε βάρος ευρωπαίων υπηκόων, κυρίως Ρουμάνων, είναι σε κάποιο βαθμό το αποτέλεσμα της ξενοφοβικής και συχνά ρατσιστικής στάσης» ορισμένων πολιτικών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση