GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πόλεμος" ξανά για τον Γκρέκο

Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί και πάλι ανάμεσα στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, με αφορμή, για άλλη μια φορά  το Έτος Θεο...



Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί και πάλι ανάμεσα στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, με αφορμή, για άλλη μια φορά  το Έτος Θεοτοκόπουλου και τη "διεκδίκηση" του Γκρέκο.

Ο δήμος Ηρακλείου, που κατά το πρόσφατο παρελθόν επέμενε ότι το Ηράκλειο και όχι το Φόδελε είναι η γενέθλια πόλη του Δομ.Θεοτοκόπουλου, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αδελφοποιείται με το Τολέδο, τον τόπο όπου ο Γκρέκο έζησε και μεγαλούργησε. Παρών, στην τελετή που θα γίνει στο Ηράκλειο, μάλιστα, θα είναι και ο δήμαρχος του Τολέδο, Emiliano García-Page, "επικυρώνοντας" με τον πλέον επίσημο τρόπο τη σύνδεση του Ηρακλείου με την πόλη όπου ο Γκρέκο εμπνεύστηκε και δημιούργησε, αφήνοντας το στίγμα και την επιρροή του διεθνώς, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Οι αντιδράσεις από το δήμο Μαλεβιζίου, πάντως, έχουν έρθει ήδη, καθώς σήμερα θα παρουσιαστεί έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών που εξουσιοδοτεί το Μαλεβίζι για την αδελφοποίηση στο πλαίσιο του έτους Γκρέκο. "Αν ο δήμος Ηρακλείου θέλει να προχωρήσει στην αδελφοποίηση για εμπορικούς σκοπούς, ας το κάνει" - είπε στο Cretalive, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου, κ.Γ.Αεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση