GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς έγινε ο Στουρνάρας νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο χρήστης Pireasnews Pireas σου άφησε ένα μήνυμα για εσένα Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και ε...

Ο χρήστης Pireasnews Pireas σου άφησε ένα μήνυμα για εσένα
Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και επικύρωσε τη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος έχει ενημερωθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ ότι η θητεία του δεν θα ανανεωθεί και έτσι νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ορίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας.
Η θητεία του νυν διοικητή, Γ. Προβόπουλου, λήγει στις 19 Ιουνίου, ενώ σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η θητεία και της υποδιοικήτριας Ελ. Λουρή Δενδρινού.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή".
"Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας", αναφέρει τέλος σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση