GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οι δημότες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δίνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά την απόφαση που έλαβε το ...



Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οι δημότες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, δίνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του
την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
Έτσι αφενός οι δημότες θα μπορέσουν να «ανασάνουν» και να αρχίσουν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, αφετέρου ο Δήμος θα αντλήσει έσοδα που είναι καθοριστικά για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων και εργασιών.
Η Δημοτική Αρχή απέστειλε σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ενημερωτικό υλικό για την διαδικασία της ρύθμισης και ποιοι μπορούν να υπαχθούν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε προ ολίγων μηνών στη έγκριση των ρυθμίσεων από τους δημότες για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου για τη διαδικασία της ρύθμισης αναφέρει τα εξής: Βάσει του Ν. 4257/2014 (άρθρο 51 ΦΕΚ 93/14-4-2014), δύναται να ρυθμιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους και να καταβληθούν ως εξής:

α) Ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέλη και δικαιώματα που έχουν βεβαιωθεί έως 31-12-2009 (βάσει των διατάξεων του Ν. 3801/2009) με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και προστίμων.
β) Ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέλη – δικαιώματα και μισθώματα που έχουν βεβαιωθεί από 1-1-2010 έως και τη δημοσίευση του ανωτέρω Νόμου (14-4-2014).
γ) Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 14η Αυγούστου 2014.
Πληροφορίες στο Τμήμα Προσόδων, τηλ. 24253 50218.
Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως οι δημότες μόνο όφελος μπορούν να έχουν από την όλη διαδικασία, καθώς θα μπορέσουν να αρχίσουν την αποπληρωμή παλιών οφειλών τους για δημοτικά τέλη και άλλες υποχρεώσεις. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι προϋπόθεση και για την ανταποδοτικού χαρακτήρα υλοποίηση υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες, όπως στην καθαριότητα, το φωτισμό.

Επιμνημόσυνη δέηση

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο.
Θα ακολουθήσει ομιλία του Δρ. Καραμπερόπουλου Δημητρίου, Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, με θέμα «Η επέτειος του μαρτυρικού θανάτου του Ρήγα Βελεστινλή και των επτά Συντρόφων του».

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση