GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Ιράκ-Ρωσίας

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πέντε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στο Ιράκ έπειτα από σχετική συμφωνία με τη Μόσχα, μ...


Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πέντε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στο Ιράκ έπειτα από σχετική συμφωνία με τη Μόσχα, με στόχο να προσφέρουν ενισχύσεις στη Βαγδάτη η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών.
«Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-25 έχουν φτάσει στο ιρακινό έδαφος, γεγονός που θα ενισχύσει τη μαχητικότητα της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.
Στο μεταξύ ένας ιρανός αξιωματικός σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράκ να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές μαχητές με τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποίησε η Τεχεράνη στη Συρία για να υποστηρίξει τον στρατό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο ταξίαρχος Μασούντ Τζαζαγερί, αναπληρωτής διοικητής του γενικού επιτελείου στρατού και αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι η απάντηση της Τεχεράνης στους αντάρτες θα είναι «βέβαιη και σοβαρή».
Πάντως ο Τζαζαγερί δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει το Ιράν στη Βαγδάτη, πέραν του ότι μπορεί να βοηθήσει στη λαϊκή άμυνα, όπως την χαρακτήρισε, και τη συλλογή πληροφοριών.
«Και στη Συρία είχαμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες που εργάζονται για ξένες υπηρεσίες πληροφοριών να κυβερνήσουν και να διατάσσουν τον συριακό λαό. Σίγουρα θα έχουμε την ίδια προσέγγιση και στο Ιράκ», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Τζαζαγερί σημείωσε ότι το Ιράν θα βοηθήσει το Ιράκ σε θέματα άμυνας, ασφάλειας, ελέγχου των συνόρων και οχύρωσης. Προκειμένου να βοηθήσει τη Βαγδάτη, είπε ο ίδιος, η Τεχεράνη θα παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν «στη Συρία και σε άλλες προβληματικές περιοχές στην περιφέρεια».
Οι ιρανοί ηγέτες μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει ότι θα υπερασπιστούν τους σιιτικούς ναούς που βρίσκονται στο Ιράκ, αν κριθεί απαραίτητο, όμως έχουν επισημάνει ότι οι Ιρακινοί είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τους ισλαμιστές.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση