GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Κατά ξένης επέμβασης στο Ιράκ

Το Ιράν τάσσεται κατά «οποιασδήποτε ξένης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μ...


Το Ιράν τάσσεται κατά «οποιασδήποτε ξένης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Isna, μία ημέρα μετά την ανάπτυξη στον Κόλπο ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου.
«Το Ιράκ έχει την απαραίτητη δυνατότητα και την προετοιμασία για να πολεμήσει εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Κάθε δράση που θα περιπλέξει την κατάσταση στο Ιράκ δεν είναι προς όφελος της χώρας αυτής και της περιοχής», δήλωσε η Αφχάμ, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός και η κυβέρνηση του Ιράκ (…) θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν τη συνωμοσία», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζουν μια αντεπίθεση και έχουν ενισχύσει τις άμυνές τους στη Βαγδάτη μετά την επίθεση – αστραπή που εξαπέλυσαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Το ΙΚΙΛ έχει ήδη καταλάβει ολόκληρη την επαρχία Νινευή και την πρωτεύουσά της Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την πόλη Τικρίτ και άλλες περιοχές των επαρχιών Σαλαχεντίν, Ντιγιάλα και Κιρκούκ.
Η Τεχεράνη έχει δηλώσει έτοιμη να βοηθήσει τη Βαγδάτη να αντιμετωπίσει την προέλαση των ισλαμιστών, όμως χωρίς να επέμβει με στρατεύματα στο πεδίο, ενώ οι ιρακινές αρχές έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ιρανικά στρατεύματα στη χώρα.
Χθες ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας υπό όρους συνεργασίας της χώρας του με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών μαχητών.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush κατευθύνεται προς τον Κόλπο, ώστε η χώρα «να διαθέτει περισσότερη ευελιξία, αν κριθεί απαραίτητη μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσουμε ζωές Αμερικανών πολιτών ή τα συμφέροντά μας στο Ιράκ», σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση